Den Originale Ringeriksbunad. Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Ringeriksbunad Se bilde av hele bunaden

Ringeriksbunad

Ønsket om en finere bunad for Ringerike til festbruk, kom i slutten av 1940-årene. Det var viktig at broderiet på bunaden hadde lokalt opphav, og dette ble tatt fra en ca 200 år gammel brodert bord som oppbevares på Ringerikes museum.
Denne rokokkoborden mente noen kom fra en gammel stakk. Eksperter på området avviste denne tanken og sa at den mest sannsynlig var fra en dukbord. Blomsterborden er overført til stakkebord. Insektmotivene som er spredt utover stakken, er også fra denne borden.

Bunaden ble satt i produksjon i 1956. Fasongen ble komponert ut fra gjengs oppfatning av hvordan en bunad skulle være; en mørk livkjole med prangende broderier og hvite skjorteermer. Inspirasjonen kom fra Grafferbunaden og de andre broderte livkjolene fra Gudbrandsdalen, som ble så populære i mellomkrigstida.

Ringeriksbunaden broderes i Norge. Ullstoffet (2-skaft) kommer i sort eller blått og er fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrikk. Broderigarnet i ull er spesialfarget og kommer fra Rauma Ullvarefabrikk. Vi monterer og tilpasser bunaden til deg her i Hønefoss.

 

Se sølv og annet tilbehør til Ringeriksbunaden her

 

Kr. 37.800,-*

*Ferdig brodert, montert og tilpasset. Inkl. veske (uten veskelås), lue og oppbevaringssett. Sølv, sko, cape/sjal og skjorte kommer i tillegg.

Norsk Flid Husfliden Hønefoss.