Kristiansand og Mandal

Norsk Flid Husfliden i Kristiansand og Mandal

VELKOMMEN TIL OSS

Bærekraft er en del av vårt DNA. Det er selve historien vår. Fremfor alt er vi butikken for de varige produktene, de du bruker og bruker og bruker igjen. De du reparerer og pleier. De du holder fast ved fordi det er noe med dem, noe som gir mening og glede. En tur i butikken vår er en reise i bærekraft og varighet, et solid motstykke til en konsumkultur som lenge har vært på overtid.

VÅRE FAVORITTER

Bestill gaver fra butikk i Kristiansand eller Mandal

Gi en hyggelig gave som varer! Her kan du bestille noen av våre bestselgere med priser fra rundt 200-lappen og oppover. Du kan selv hente i butikk i Kristiansand eller Mandal eller vi kan sende gaven i posten til deg. Er du en bedrift kan også vi avtale levering dit du ønsker.

FINN GAVE HER

NORSK DESIGN OG VEST-AGDER BUNADER I SNART 100 ÅR

Vi har to butikker i Vestagder Husflid. Den ene ligger i Store Elvegate i Mandal og den andre ligger i Gyldenløves gate i Kristiansand. Vi har spesialisert oss på norsk design og bunader fra Vest- Agder.

Mye har forandret seg siden oppstarten i 1924, og vi har gjort endringer i takt med tiden, men vi er stolte av å bære tradisjonen med å sy Vest-Agder bunaden videre.

Vi ønsker å tilby varige produkter av høy kvalitet og har en genuin interesse for norsk design og norske husflids- og håndverkstradisjoner. Vi er opptatt av det som skapes i Norge, samtidig som vi byr på solid skandinavisk design og håndverk.

Se våre bunader

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med rynkestakk

Bunad fra Vest-Agder med rynkestakk

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med stripestakk

Bunad fra Vest-Agder med stripestakk

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med plissestakk

Bunad fra Vest-Agder med plissestakk

Bilde av Brudepar fra Vest-Agder

Brudepar fra Vest-Agder

Bilde av Rekonstruert Vest-Agder drakt fra 1810

Rekonstruert Vest-Agder drakt fra 1810

Bilde av Mannsbunad fra Vest-Agder

Mannsbunad fra Vest-Agder

Bilde av Barnebunad fra Vest-Agder

Barnebunad fra Vest-Agder

sett sammen din egen bunad

DAME      HERRE      1810

Brosjyrer

Tips og råd

Når du har fått bunad er det mye som er nytt og det kan være vanskelig å huske hvordan alt skal snøres, festes og danderes. Derfor har vi laget noen filmer som kan hjelpe deg med følgende:

 • Knytting av silketørkle
 • Hvordan feste bunadsølvet
 • Påkledning av Vest-Agder herrebunad
 • Hodeplagg til bunad fra Vest-Agder
 • Fletting av hårbånd til Vest-Agder

Se filmene nedenfor. Du kan også se filmer fra vår produksjon av Vest-Agder bunad under "Filmer fra systua".

Påkledningsfilmer

Stell av bunaden

Systua

 

En trapp opp fra butikken, så er du der. I systua. I det som for oss er det aller helligste. De ansatte på systua har lang erfaring, mange med svennebrev i bunadstilvirkningsfaget og alle med stor kjærlighet for faget. Her gjør vi klar materialpakker, klipper, syr og retter. Vi kvalitetssikrer hver eneste bunad som selges. Naturlig nok har vi et spesielt hjerte for de flotte bunadene fra Vest- Agder. Hver og en har en helt unik historie. Vil du ta del i historien vår?

Vi har laget flere filmer som viser produksjonen av bunadene våre. Se nedenfor. 

 

Filmer fra systua vår

Omsøm og tilpasning av bunaden

Har du behov for å justere bunaden din?  - Vi hjelper deg gjerne! 

På systua vår kan vi vurdere jobben som må gjøres med bunaden din og gi et prisoverslag. Hver jobb er unik og derfor er det fint om du tar med deg bunaden hit til oss slik at vi kan se den før en eventuell retting gjøres. 

Vi tar imot rettinger av bunader fra eget distrikt og andre deler av landet.
Ta kontakt med vår ekspertise for timebestilling. 

 

BUNADSSØLV

Vi har alt bunadssølvet du trenger til Vest-Agder bunaden. Sølvet er fra Helle Sylv AS, Sylvsmidja og vårt eget VAH sølv fra Hillestad, som er kopi av gammelt, bevart sølv. Du kan velge mellom oksidert eller blankt.

Til damebunaden trenger du følgende sølv;

- Halsknapp, sprode, sølje, armknapper, snørebånd, maljer 10 eller 12 maljer, vestespenne, 3 stakkeknapper, lommekrok.

I tillegg trenger du trøyehekte og 2 små molteknapper hvis du vil ha trøye eller sjalsnål til sjalet. Du kan også velge skospenner i sølv.

Til herrebunaden er mye av det løse sølvet likt som til damebunaden:

- Halsknapp, sprode, armknapper til mansjettene på skjorta, 12 store knapper til vesten, 12 store knapper til jakken, 3 små knapper til hver jakkemansjett, 5 flate knapper til bukseklaff, 3 små knapper, 2 buksespenner nede på hvert kne.

VAH sølvet vårt er laget spesielt for oss, av Hillestad AS på Dølemo. Sølvet er direkte kopi av gammelt draktsølv fra distriktet.

For prisliste se nedenfor.

Brosjyrer

Bunadstilbehør

 

Det finnes flere valgmuligheter innen sko, bunadsølv, silketørklær, ullsjal og hodepynt. Noe av tilbehøret hører til bunaden, mens noe annet kan suppleres etter hvert som man ønsker det. Vi gir deg gjerne råd om hvilke muligheter som finnes.

Mye av bunadsølvet vi selger er direkte kopi av gamle bevarte modeller og fås kun kjøpt hos Norsk Flid Mandal og Norsk Flid Kristiansand. Om du bor langt unna er det ingen problemer for oss å sende sølvet til deg.Vi gir deg gjerne veiledning om hva slags deler du trenger og hvordan de skal festes på bunaden. I bunadsavdelingen vår finner man byens beste utvalg av silketørklær. De vakre fargene i silketørklærne kan gi bunaden din det personlige preget du ønsker.

 Tilbehør til bunad er en gave som vil bli verdsatt og som er en glede å gi til den som går og ønsker. 

GARN & TILBEHØR

HÅNDARBEID HAR OPP GJENNOM TIDENE BETYDD MYE FOR MANGE. 

Heldigvis er det fortsatt sånn at vi finner en uvurderlig glede i vårt håndarbeid. Om du strikker, hekler, vever eller driver med en annen tradisjonsrik håndarbeidsteknikk hjelper vi deg så langt det lar seg gjøre.  

Strikkeinteressen i landsdelen vår er stor og vi ønsker å kunne imøtekomme både den erfarne, såvel som den uerfarne. Garn, pinner og oppskrifter på klassikere og nyheter finner du alltid hos oss. Om man ikke strikker selv eller har noen til å strikke for seg, har våre garnleverandører mange flotte maskinstrikkede plagg.  

RAUMA ULLVAREFABRIKK "For oss på Rauma handler det om å vekke skaperglede og å inspirere til kreativitet. Og om lokal bærekraftig produksjon og om å belønne godt håndarbeid med god garnkvalitet!" Garntyper: Finull - Vams - 2-tråds Gammelserie - 3-tråds Strikkegarn - Baby Panda - Tumi - Mitu - Alpakka Silk - Iris - Puno - Plum - Inca - Petter - Pelini - Petunia - Sumatra - Pandora  

HILLESVÅG ULLVAREFABRIKK "Hillesvåg Ullvarefabrikk er levende opptatt av håndverkstradisjoner, og alt som blir laget her er håndverk utført med flid og stolthet. Alt som produseres holder svært høy kvalitet og Hillesvåg lager ull og garn til kvalitetsbevisste kunder i inn- og utland" Garntyper: Sølje - Vilje - Blåne - Tinde

SANDNES GARN "Våre viktigste satningsområder er design, kvalitet og leveringsdyktighet" Garntyper: Tynn Silk Mohair - Sunday - Lanett babygarn - Alpakka - Merinoull - Tynn Merinoull - Line - Tynn Line - KOS - Børstet Alpakka - Smart - Sisu - Robust

DU STORE ALPAKKA "Vi er opptatt av etisk og rettferdig handel, og streber etter å opprettholde kvalitet i alt vi gjør" Garntyper: Sterk - Faerytale - Alpakka Wool

 

 

KLÆR & TILBEHØR

Vi setter kvalitet og naturlige materialer høyt når vi velger våre leverandører innen klær og tilbehør. Det er viktig for oss at klærne er produsert så nært som mulig, i naturfiber som ull og lin. Vårt ønske er at du som kunde kan finne noe du blir glad i og vil bruke lenge.

Her er våre leverandører;

KLÆR: Oleana - Rauma Collection - Dale of Norway - Gullfugl - Tyrihans - Femilet - Dalia - Æ Rainwear - Clemente - One With Nature - Zand Amsterdam - Lille Lam - Nordic Kids  

SKJERF/LUER/VOTTER: Mariedal Design - Morild - Løvøens Lam - Tyrihans - OLEANA - Rauma Collection - Leas Verden - IUll 

VESKER:  Ultimo - MUUD - MyWalit

SMYKKER: Huldresølv - Hillestad - MARIE - SPOR Sylvsmidja - Nabben Brukskunst - Greetings From Norway

TØFLER: TOVA Shoes 

 

GAVE & INTERIØR

I vår butikk vil du finne et utvalg av produkter, håndplukket av oss, av høy kvalitet og tidløst pent design.

VI LEGGER VÅR FLID I Å PAKKE INN GAVENE FOR DEG.

 • KERAMIKK                                       
 • TRE
 • GLASS
 • TINN
 • SMIJERN
 • RESIRKULERTE MATERIALER

TEKSTILER

Det er utrolig mye spennende som skapes i Norge, akkurat nå. Norsk design har blitt et begrep og mangfoldet og kvaliteten blir lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt.  

Vi har også produkter fra solide kvalitetsprodusenter i Skandinavia for øvrig. 

Vi er stolte av å kunne tilby dere duker, løpere, pledd, tepper og skinn fra følgende leverandører;

 • Røros Tweed
 • TOVA
 • Klippan 
 • Spinnerigården i Grimstad
 • FRAM Oslo
 • Vevstua v/ Anne Merli
 • Växbolin
 • Ekelund
 • Lapuan Kankurit

 • Granberg Garveri

 • Lovely Linen by Kardelen

Kontakt oss

KRISTIANSAND
Telefon: 38 07 06 95
Epost: kristiansand@norskflid.no

MANDAL
Telefon: 38 27 29 00
Epost: mandal@norskflid.no

ÅPNINGSTIDER KRISTIANSAND
Hverdager: 10.00 - 17.00
Torsdager: 10.00 - 18.00
Lørdager: 10.00 - 16.00

ÅPNINGSTIDER MANDAL
Hverdager: 10.00 - 17.00
Torsdager: 10.00 - 19.00
Lørdager: 10.00 - 16.00

HER FINNER DU OSS

Gyldenløves gate 6a , 4611 Kristiansand
Instagram
Facebook

Store Elvegate 27, 4514 Mandal
Instagram
Facebook