Kristiansand

FLIDEN NYTTER TIDEN, SA VI FØR.

ALDRI HAR VEL DET VÆRT MER SANT ENN NÅ.

Vi er satt på en tålmodighetsprøve verden neppe har satt maken til.
Over natten har mange av oss fått mer tid enn vi har bedt om, og vi er alle blitt en del av den nasjonale dugnaden som skal bremse og tilslutt bekjempe viruset som akkurat nå setter det meste ut av spill.
Vi holder åpent for deg som er på jakt etter et nytt strikkeprosjekt, garn til strikk og vev, eller kanskje du til og med tenker på å sy bunaden selv? Ja, vi har materialpakker til de fleste av landets bunader, og vi hjelper deg gjerne i gang!


LYST TIL Å HANDLE, MEN IKKE GÅ I BUTIKKEN?
Vi holder åpent så lenge vi kan og følger forskriftene som sikrer at det er trygt å handle hos oss. Vi kan også plukke og pakke varer for deg som du kan hente i døren.
Vi kan også sende varene i posten til deg.
Betaling gjør du enkelt på Vipps ;)

MANDAL

IKKE-GÅ-PÅ-VEGGEN-TIPS

«DET HAR JEG ALDRI GJORT FØR, SÅ DET FÅR JEG SIKKERT TIL»

Kloke ord fra Pippi, og veldig relevant for dagens utfordringer. Dette har ingen av oss gjort før, og hvorfor ikke gjøre det beste ut av situasjonen?
Kanskje du skal lære deg noe nytt, prøve noe du alltid har hatt lyst til men aldri har funnet tid til? Er dette øyeblikket for å starte opp et prosjekt du har utsatt lenge?
Her har vi samlet noen enkle tips som kombinerer nytte og glede og får dagene til å gå litt raskere. Og før du vet ordet av det er det vår, og du har en ny hjemmestrikket genser eller en egenbrodert bunadsveske på merittlisten.

Kontakt oss:

Kristiansand: tlf 38 07 06 95 eller kristiansand@norskflid.no

Mandal: tlf 38 27 29 00 eller mandal@norskflid.no

NORSK DESIGN OG VEST- AGDERBUNAD I SNART 100 ÅR

SIDEN 1924

Vi har to butikker i Vestagder Husflid. Den ene ligger i Store Elvegate i Mandal og den andre ligger i Gyldenløves gate i Kristiansand. Vi har spesialisert oss på norsk design og bunader fra Vest- Agder. De lokale bunadene våre syr vi i våre lokale systuer i Mandal og Kristiansand. Her kan du også kjøpe alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt.  

 I snart 100 år har Vestagder Husflid AS formidlet norske bunads- og håndtverkstradisjoner. Vi er stolte av virksomheten vår og legger stor vekt på å ha høy kunnskap om alt vi formidler og selger. Vi ønsker å tilby varige produkter av høy kvalitet og har en genuin interesse for norsk design og norske husflids- og håndverkstradisjoner. Vi er opptatt av det som skapes i Norge, samtidig som vi byr på solid skandinavisk design og håndverk.

Mye har forandret seg siden oppstarten i 1924 og vi har gjort endringer i takt med tiden. 
Vi har spesialisert oss på bunader fra Vest-Agder, og leverer disse gjennom alle Norsk Flid Husflidens 29 butikker.  Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig service og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.


 Velkommen til oss – en unik handleopplevelse.

Nyheter Kristiansand

Nyheter Mandal

ARRANGEMENTER

HER FINNER DU VÅRE KOMMENDE ARRANGEMENTER:

KRISTIANSAND

 

MANDAL

 

Se våre bunader

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med rynkestakk

Bunad fra Vest-Agder med rynkestakk

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med stripestakk

Bunad fra Vest-Agder med stripestakk

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med plissestakk

Bunad fra Vest-Agder med plissestakk

Bilde av Brudepar fra Vest-Agder

Brudepar fra Vest-Agder

Bilde av Rekonstruert Vest-Agder drakt fra 1810

Rekonstruert Vest-Agder drakt fra 1810

Bilde av Barnebunad fra Vest-Agder

Barnebunad fra Vest-Agder

BUNADSSØLV

Vi har alt bunadssølvet du trenger til Vest-Agder bunaden. Sølvet er fra Helle Sylv AS, Sylvsmidja og vårt eget VAH sølv fra Hillestad, som er kopi av gammelt, bevart sølv. Du kan velge mellom oksidert eller blankt.

Til damebunaden trenger du følgende sølv;

- Halsknapp, sprode, sølje, armknapper, snørebånd, maljer 10 eller 12 maljer, vestespenne, 3 stakkeknapper, lommekrok.

I tillegg trenger du trøyehekte og 2 små molteknapper hvis du vil ha trøye eller sjalsnål til sjalet. Du kan også velge skospenner i sølv.

Til herrebunaden er mye av det løse sølvet likt som til damebunaden:

- Halsknapp, sprode, armknapper til mansjettene på skjorta, 12 store knapper til vesten, 12 store knapper til jakken, 3 små knapper til hver jakkemansjett, 5 flate knapper til bukseklaff, 3 små knapper, 2 buksespenner nede på hvert kne.

VAH sølvet vårt er laget spesielt for oss, av Hillestad AS på Dølemo. Sølvet er direkte kopi av gammelt draktsølv fra distriktet.

Vår sølvbrosjyre kan du se her:

https://www.norskflid.no/fileshare/filarkivroot/Butikker/Mandal/Bunads%c3%b8lv.pdf

Bunadstilbehør

 

Det finnes flere valgmuligheter innen sko, bunadsølv, silketørklær, ullsjal og hodepynt. Noe av tilbehøret hører til bunaden, mens noe annet kan suppleres etter hvert som man ønsker det. Vi gir deg gjerne råd om hvilke muligheter som finnes.

Mye av bunadsølvet vi selger er direkte kopi av gamle bevarte modeller og fås kun kjøpt hos Norsk Flid Mandal og Norsk Flid Kristiansand. Om du bor langt unna er det ingen problemer for oss å sende sølvet til deg. Vi gir deg gjerne veiledning om hva slags deler du trenger og hvordan de skal festes på bunaden. I bunadsavdelingen vår finner man byens beste utvalg av silketørklær. De vakre fargene i silketørklærne kan gi bunaden din det personlige preget du ønsker.  

  Tilbehør til bunad er en gave som vil bli verdsatt og som er en glede å gi til den som går og ønsker. 

 

 

 

Praktisk informasjon

Når du har fått bunad er det mye som er nytt og det kan være vanskelig å huske hvordan alt skal snøres, festes og danderes. Derfor har vi laget noen filmer som kan hjelpe deg med følgende:

 • Knytting av silketørkle
 • Hvordan feste bunadsølvet på Vest-Agder bunad
 • Påkledning av Vest-Agder herrebunad
 • Hodeplagg til bunad fra Vest-Agder
 • Fletting av hårbånd til Vest-Agder

Se også nyttige filmer nedenfor fra vår produksjon av Vest-Agder bunad.

Systua

 

En trapp opp fra butikken, så er du der. I systua. I det som for oss er det aller helligste. De ansatte på systua har lang erfaring, mange med svennebrev i bunadstilvirkningsfaget og alle med stor kjærlighet for faget. Her gjør vi klar materialpakker, klipper, syr og retter. Vi kvalitetssikrer hver eneste bunad som selges. Naturlig nok har vi et spesielt hjerte for de flotte bunadene fra Vest- Agder. Hver og en har en helt unik historie. Vil du ta del i historien vår?

Vi har laget flere filmer som viser produksjonen av bunadene våre. Se nedenfor. 

 

Påkledningsfilmer

Filmer fra systua vår

Rette bunaden?

Har du behov for å justere bunaden din?  - Vi hjelper deg gjerne! 

På systua vår kan vi vurdere jobben som må gjøres med bunaden din og gi et prisoverslag. Hver jobb er unik og derfor er det fint om du tar med deg bunaden hit til oss slik at vi kan se den før en eventuell retting gjøres. 

Vi tar imot rettinger av bunader fra eget distrikt og andre deler av landet.
Ta kontakt med vår ekspertise for timebestilling. 

 


GARN & TILBEHØR

HÅNDARBEID HAR OPP GJENNOM TIDENE BETYDD MYE FOR MANGE. 

Heldigvis er det fortsatt sånn at vi finner en uvurderlig glede i vårt håndarbeid. Om du strikker, hekler, vever eller driver med en annen tradisjonsrik håndarbeidsteknikk hjelper vi deg så langt det lar seg gjøre.  

Strikkeinteressen i landsdelen vår er stor og vi ønsker å kunne imøtekomme både den erfarne, såvel som den uerfarne. Garn, pinner og oppskrifter på klassikere og nyheter finner du alltid hos oss. Om man ikke strikker selv eller har noen til å strikke for seg, har våre garnleverandører mange flotte maskinstrikkede plagg.  

  

RAUMA ULLVAREFABRIKK "For oss på Rauma handler det om å vekke skaperglede og å inspirere til kreativitet. Og om lokal bærekraftig produksjon og om å belønne godt håndarbeid med god garnkvalitet!", Rauma Garn.

HILLESVÅG ULLVAREFABRIKK "Hillesvåg Ullvarefabrikk er levende opptatt av håndverkstradisjoner, og alt som blir laget her er håndverk utført med flid og stolthet. Alt som produseres holder svært høy kvalitet og Hillesvåg lager ull og garn til kvalitetsbevisste kunder i inn- og utland", Hillesvåg Ullvarefabrikk

SANDNES GARN "Våre viktigste satningsområder er design, kvalitet og leveringsdyktighet", Sandnes Garn

DU STORE ALPAKKA "Vi er opptatt av etisk og rettferdig handel, og streber etter å opprettholde kvalitet i alt vi gjør", Du Store Alpakka

 

 

KLÆR & TILBEHØR

Untitled-1_2.jpg
Untitled-1_2.jpg

ANTREKK: SMART, UNIK, HOLDBAR

Vi setter kvalitet og naturlige materialer høyt når vi velger våre leverandører innen klær og tilbehør. Det er viktig for oss at klærne er produsert så nært som mulig, i naturfiber som ull og lin. Vårt ønske er at du som kunde kan finne noe du blir glad i og vil bruke lenge.

Her er noen av våre leverandører;

KLÆR:

 • OLEANA
 • Rauma Collection
 • Dale Of Norway
 • Blæst Rainwear
 • Tyrihans
 • Gullfugl
 • Femilet
 • Clemente
 • Dalia
 • Zand Amsterdam
 • One With Nature
 • Nordic Kids

VESKER:

 • MyWalit
 • Ultimo

SKJERF/SJAL/LUER/VOTTER:

 • Løvøens Lam
 • IUll
 • Leas Verden
 • Morild
 • Tyrihans
 • Gullfugl
 • Rauma Collection

SMYKKER:

 • Huldresølv
 • Hillestad
 • MARIE
 • SPOR Sylvsmidja

TØFLER:

 • TOVA Shoes


                                                                                                     

                                                                     

                                                                 

                                                                   

                                                                   

                                                                       

                                                                                                 

GAVE & INTERIØR

Vi baserer vår oss på å kunne tilby varige produkter av høy kvalitet og har en genuin interesse for norsk design og norske husflids- og håndverkstradisjoner. Vi er opptatt av det som skapes i Norge, samtidig som vi kan by på solid skandinavisk design og håndverk. 

VI LEGGER VÅR FLID I Å PAKKE INN GAVENE FOR DEG.

 • KERAMIKK                                       
 • TRE
 • GLASS
 • TINN
 • SMIJERN
 • RESIRKULERTE MATERIALER

 

 

 

                                                                                                                                        

 


TEKSTILER

Vi er stolte av å kunne tilby dere duker, løpere, pledd, tepper og skinn fra følgende leverandører;

 • Røros Tweed
 • FRAM Oslo
 • Spinnerigården i Grimstad
 • Granberg Garveri
 • Vevstua v/ Anne Merli
 • Växbolin
 • Ekelund
 • Lapuan Kankurit
 • Klippan

Brosjyrer

Husfliden Kristiansand

Husfliden Mandal