Den Originale Nordhordlandbunad ytre (Kvinnebunad vinterbunad). Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Nordhordlandbunad ytre (Kvinnebunad vinterbunad) Se bilde av hele bunaden

Nordhordlandbunad ytre (Kvinnebunad vinterbunad)

Nordhordlandsbunad er en fellesbetegnelse for bunadene nord i distriktet i Hordaland. Inndelingen stammer fra prestegjeldene tidlig på 1800-tallet da fjorden var veinettet. Man skiller mellom indre og ytre Nordhordland, samt Masfjorden. Det finnes ulike typer kvinnebunad innenfor hvert område og man skiller gjerne mellom festbunad, vinterbunad og rekonstruerte bunader. 

Kvinnebunadene fra Nordhordland har delvis en direkte overgang fra folkedrakt til bunad, men var sterkt preget av "Nasjonalen" fra 1900-tallet og hadde derfor få variasjoner. Da Husflidslaget ble startet i 1974 begynte bunadsnemden å dokumentere gamle draktskikker fra 1800-tallet som viste at det hadde vært større varisjoner i de ulike områdene. Dette ville man tilbake til i festbunaden med det røde livet. Noe av det som skiller ytre Nordhordland festbunad fra de andre områdene er hodeplagget, samt mindre bruk av perler og bånd. 

Vinterbunaden som vises på bildet sto ferdig på slutten av 1930-tallet. Den har håndvevde bånd på livet, håndvevd forkle og brukes både i svart og mørk blå.

Klikk her for mer informasjon

 

dame FRA kr. 32.200,-*

*Inkl. liv, stakk, forkle, bringeduk og belte. Skjorte og sølv kommer i tillegg.

herrE FRA KR. 47.350,-*

*Inkl. vest, knebukse og trøye. Skjorte, sokker, sokkebånd og sølv kommer i tillegg.