Den Originale Kyrkjestakk Gol I med omslagsliv. Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Kyrkjestakk Gol I med omslagsliv Se bilde av hele bunaden

Kyrkjestakk Gol I med omslagsliv

I Øvre Hallingdal (Ål og Hol), gjekk enkelte eldre kvinner med stakk heilt fram til 1980-tallet. Stakken var eit plagg som vart brukt til alt. Den finaste stakken var kyrkjestakken, i svart stakkestoff med tjukksaumsbrodei, og med kvit stakkeskjorte. Meir uvande stakkar var andre fargar eller i rutete og stipete ullstoff. I dag blir stakken brukt til høgtid og utvalet av stakkar og skjorter er stort!
Gol l-stakken har stakkestoff i to-skaft, einfarga, rutete eller stipete, smokingstoff, drapé eller ulldamask. Livet er i ullklede med tjukksaumsbroderi i tradisjonelle fargar. Stakkebandet er frå gamalt hekla, men ein kan og bruke broderte strameiband.

Stakkeskjorta kan vera i kvit bomull eller lin med broderier på krage og mansjett, eller den kan vera i silke, småblomstrete bomull eller rutete bomull. Sylvet er enklare enn på festbunaden, gjerne med halsring, enkel sølje og olinenål. Til stakken brukar ein livhjul, som er eit skinnbelte med sølvspenne. Veske i same stoff som stakken, med pompadurfasong, høver godt til stakken. Utanpå stakken kan ein bruke stuttrøye eller sjal. Hovudplagg til stakken er gjerne eit skaut.

Kr. 19.500,-*

* Inkl. stakk i smokingstoff og broderte liv. Skjorte, sølv og evnt. håndbroderte stakkebånd kommer i tillegg.