Den Originale Vestfold Husflidslags kvinnebunad - 1956-modell grønn/sort. Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Vestfold Husflidslags kvinnebunad - 1956-modell grønn/sort Se bilde av hele bunaden

Vestfold Husflidslags kvinnebunad - 1956-modell grønn/sort

Vestfold er et fylke med få kjente tradisjoner når det gjelder draktskikken i distriktet. Dette har gjort rekonstruksjonsarbeidet med bunader vanskelig. Men i forbindelse med en utstrakt folkedanstradisjon i fylket ønsket man her, som i andre steder av landet, å utarbeide en felles bunad.
Finnes i tre fargekombinasjoner: rød vest /sort stakk med rød kant nede, grønn vest/sort stakk med grønn eller rød kant, rød vest /blå stakk med rød kant nede. Røde eller hvite strømper, sorte bunadsko.
Bunaden som vises her er fra 1956 og et resultat av en revisjon av den første bunaden fra 1932. Det var Den Norske Husflidsforening med Ragnar Nordby i spissen som sto for visjonen. Bakgrunnen var et ønske om å benytte bedre materialer, snitt og sømteknikker, og å kopiere de få draktdelene man hadde på en bedre måte. Stakken er i svart eller blått ullstoff og vesten er i rød eller grønn vadmel. Det vevde forkleet er laget i to ulike varianter.

Bunaden har spilesømmer i livet. Håndvevde bånd rundt vesten og nederst på stakken og som belte i livet. Beltespenna er i sølv. Maljene på vesten skal være skjellformet og åpningen foran 4 cm bred.

Kr. 42.150,-*

*Inkl. stakk og liv, belte, skjorte og vevd forkle. Cape, lue, veske, understakk og sølv kommer i tillegg .