Den Originale Rekonstruert herredrakt fra Vest-Agder. Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Rekonstruert herredrakt fra Vest-Agder Se bilde av hele bunaden

Rekonstruert herredrakt fra Vest-Agder

Det er valgt å bruke en sammensetting av draktdeler fra Øyslebø, Søgne og Feda. Rekonstruksjonen skal representere draktskikk fra hele Vest-Agder. Det er et ønske å finne drakter som har vært brukt flere steder, vi har kilder som tekst, maleri, fotografi og bevarte plagg.

Samlingen i Søgne har 2 bevarte trøyer som minner veldig om den som ble funnet i Øyslebø. Man kan undres over om det kan være kjøpt fra samme stoffrull? For den blå importerte kelden er veldig lik på begge stedene. Trøya er i blå engelsk klede kantet med brune bånd, den hører til Biedermeier perioden 1820-1840, med sine typiske trekk som, nedslagskrave, fuglebryst, dobbeltspent, innsving i rygg, puff/ rynkete ermer.

Vestene er korte som trøya med detaljerte messingknapper. De kommer i trykt bomull (rød, gul eller brun), vevd tynn ull og trykt ull.

Det er tre forskjellige bukser å velge mellom: blå (som trøya) svart eller gul. Buksene høye i livet med smal klaff foran, det er en liten kokkelomme på høyre side.

Skjoren er sydd i grov lin.

Det hører med flosshatt og tørkle til halsen.

Mannsbunaden er nøyaktig rekonstruert med et tett samarbeid med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, den produseres i dag hos Vestagder Husflid.