Mosjøen

Velkommen til Norsk Flid Husfliden Mosjøen

Velkommen til oss

Vi har spesialisert oss på bunader fra Nordland, og leverer disse gjennom alle Norsk Flid Husflidens butikker.

Vår kompetanse er bygget opp gjennom mange tiår, og vi legger vekt på at du skal få den gode følelsen av ekthet og tilhørighet ved å eie og bruke en vakker bunad. Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig rådgivning og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

Ønsker du å sy bunad eller skjorte selv?

Når du har planer om å brodere en bunad eller skjorte tenk da etter hvilken erfaring du har. Har du liten eller ingen forkunnskaper, kan det være lurt å kjøpe en prøvelapp for å øve deg på denne.
Sting for Sting brosjyrene vil hjelpe deg sting for sting til en ferdig brodert bunad eller skjorte. Skjorte-folderen tar også for seg montering av skorten til Nordlandsbunaden. Brodering-folderen viser deg to teknikker for brodering av Nordlandsbunaden. Begge er rødliste-prosjekter i samarbeid med Vefsn Husflidslag og Bunadsnemda i HUL.

Sting for Sting brodering av nordlandsbunaden, kr 300,-
Sting for Sting brodering/montering av skjorte, kr 300,-

Kontakt oss for mer informasjon på telefon 75 17 19 44 eller mosjoen@norskflid.no

TAKK FOR AT DU HANDLER LOKALT

NÅ BETYR DET MYE AT DU HANDLER LOKALT.


Å handle lokalt er ofte det bærekraftige valget. Akkurat nå er det spesielt viktig. For det er så mange lokale, norske kvalitetsprodusenter som er helt avhengig av at vi bruker dem nå.
Husfliden har alltid heiet frem de lokale produsentene og vært utstillingsvinduet for varige kvalitetsprodukter og bærekraftig håndverksproduksjon.

Kontakt oss på telefon 75 17 19 44 eller mosjoen@norskflid.no


Systua vår

vi syr for deg i Mosjøen

Vi er eksperter på Nordlandsbunaden, både til dame og herre. Her i distriktet er det faktisk bare en å velge i. Men den er jo til gjengjeld kåret til Norges fineste bunad flere år på rad da! Som alle butikker i Norsk Flid Husfliden, kan butikken i Mosjøen levere så å si samtlige av Norges mer enn hundre bunader. Men det er bare Nordlandsbunaden som sys her på systua i Mosjøen, og de 3 sydamene legger all sin sjel og ære i arbeidet med bunaden sin.

 Vår kompetanse er bygget opp gjennom mange tiår, og vi legger vekt på at du skal få den gode følelsen av ekthet og tilhørighet ved å eie og bruke en vakker bunad. Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig service og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

Garn og strikk

garnavdelingen

Vi har en stor og innholdsrik garnavdeling. Vi har fagkompetansen og hjelper deg med å komme igang eller videreutvikle dine strikkeprosjekt. Stikk selv eller kjøp ferdig. Vi har et stort utvalg av inspirerende strikkeoppskrifter.

Sjekk også ut ferdigstrikk vi har i butikken som bl.a klassikerne Marius, Fana, Setesdal, og Vardegenseren.

Gave og interiør

Vår gavebutikk

Vi har spesialisert oss på norsk og lokalt design.

Butikken vår ligger i gågata i Mosjøen. Vi er genuint opptatt av norsk design og det som skapes i Norge. I vår butikk finner du et utvalg av produkter som er håndplukket av oss. Her finner du alt fra klassikere som Mariusgensere og Rørospledd til garn og produkter fra unge lokale designere. Velkommen! 

Se våre bunader

Bilde av Nordlandsbunaden grønn

Nordlandsbunaden grønn

Bilde av Nordlandsbunaden

Nordlandsbunaden

Bilde av Mannsbunad for Troms og Nordland

Mannsbunad for Troms og Nordland

Bunadservice

Passer bunaden din fortsatt perfekt? Alle våre bunader er sydd for å vare i generasjoner. Derfor er det lagt opp til inn- og utsying og andre justeringer.

Gi bunaden din velfortjent pleie med vår bunadservice. Da tar vi en ordentlig gjennomgang av bunaden din – vi tilpasser, justerer og fikser – så den blir så god som ny.