Team Kameleon

Team Kameleon

team kameleon

Anne Slåen fra Gudbrandsdalen startet i 1997 Team Kamelon. Sammen med Norsk Flid har de designet oppbevaringsposene til bunad. Skjortepose, bunadspose og skopose. Bunadsposene har tips til oppbevaring og stell printet på posene. Bunadsposen har glidelås, skjorteposen og skoposen har snorer som knytes.

Våre standard bunadskjorter produseres også hos Team Kameleon, samt Norsk Flid barnebunaden. 

Se produktene her

Seeme

Seeme

seeme

Reflekser fra Seeme på nett hos Norsk Flid Husfliden!
SeeME har valgt å bruke design som strategisk verktøy når de skaper reflekser. Seeme designer og produserer reflekser. Refleksene finnes som selvklebende reflekser, hengereflekser, slapwraps, magnetreflekser, lugagetags samt refleksgarn og kortholdere.
Cirka 35 % av alle fotgjengerpåkjørsler skjer i mørket, kun 5 % av de påkjørte brukte refleks. Ikke la du de du er glad i bevege seg ut i mørket uten refleks.

 

Se produktene her!

ko:ko

ko:ko

ko:ko

KO:KO NORWAY er et norsk kjolemerke med fokus på form, farge og design.
Kjolene har gode passformer, og skaper produktet etter inspirasjon bl.a. fra kunden. Utrykket til KOKO er tøfft men på en feminin måte.

 

Se produktene her!

 

Huldresølv

Huldresølv

huldresølv

Huldresølv AS ble etablert i Porsgrunn i 1994 av gullsmed og diplomgemmolog F.G.A, Elise Thiis-Evensen.

De første produktene var et par brudehester i sølv som ble tenkt til en strikket brudejakke. Responsen var god og kolleksjonen ble raskt utvidet med belter, armlenker, ringer og ørepynt. I 1996 mottok Huldresølv AS og Elise Thiis-Evensen Merket for God Design for sin smykkekolleksjon.

Huldresølv AS har hatt en solid utvikling siden etableringen og har en kolleksjon som stadig utvides og fornyes. Fra den første ble ansatt i verkstedet 1996, er de i dag 7 ansatte.

 

 

Se produktene her!

Funky Doris

Funky Doris

funky doris

Funky Doris består av 2 norske damer: Tove Trydal og Grethe Bjørk. De designer og lager de kuleste ting inspirert av skandinavisk design fra 50-, og 60- og det groovy 70tallet. De elsker stemningen, musikken og den optimistiske og fargerike stilen fra de tiårene.

Designfilosofien til Funky Doris er som følger: stilen vår er enkel, vi ønsker simpelthen å omgi oss med sjarmerende hverdagsprodukter i kvaliteter som varer. Stilen vår er ukomplisert, varm og humoristisk. Vi sier som Pablo Picasso: "God invented the giraffe, the elephant, the cat. He has no real style. He just goes on trying things"...litt som oss altså.

 

 

Se produktene her!

Ment

Ment

ment

På Fåberg, 10 minutter nord for Lillehammer ligger det som en gang var verdens eldste skifabrikk. Der holder Ment til, søstre Ingvild og Sidsel som siden 2012 har designet og produsert videnderlig vakre produkter i porselen.

Norsk design MENT for deg!

Se produktene her.

Tova

Tova

tova

Tøfler fra Tova på nett fra Norsk Flid!
Historien om TOVA begynte i 2002 da familien bestående av mamma, pappa og to (etterhvert tre) barn flyttet til Mongolia. Her fikk de være med på et Norad-støttet bistandsarbeid, hvor mennesker fikk opplæring i toving av ullprodukter. Den originale Haus tøffelen og andre tøfler forhandles i Norsk Flid sine butikker og i nettbutikken.

 

Se produktene her.

Mette Møller

Mette Møller

mette møller

Mette Møller er en norsk designer som legger stor vekt på et minimalistisk og stilrent uttrykk, med høy kvalitet i både materialer og de fine detaljene. Mette Møller gir deg en perfekt kombinasjon av funksjonelle og elegante klær, tilpasset årstiden og enkle å kombinere. 

EyePOC

EyePOC

eyepoc

 

Historien om EyePOC AS : sønnens kreativitet i håndarbeidstimene utviklet seg til en forretningsidé.

13 år gamle Nicolai kom hjem fra skolen med en gave til faren sin: Et håndlaget brilleetui med påskriften “Pappas brilleetui”.

Far selv ble selvfølgelig svært glad, og tok stolt brilleetuiet i bruk. Det viste seg raskt at det ikke bare var den stolte pappa som likte brilleetuiet, stadig flere bemerket den håndlagde fargerike etuiet, etterhvert også en optiker som ville selge etuiet i sin butikk.

Idéen om å gjøre noe mer ut av etuiet var født, og firmaet EyePOC AS ble etablert i 2010.

EyePOC har i dag mer enn 50 forskjellige designs. Grunntanken er den samme: Fargerike, håndlagde brilleetuier, personifisert med navn og en liten historie. Deksel til iPhone i Marius mønster tilbys også fra EyePOC.

Se produktene her.

Siri Brodersen

Siri Brodersen

Siri brodersen

 

SB designer og produserer et bredt spekter av skinnvesker, klær til dame og til barn. Fokuset er alltid på funksjonalitet, kvalitet og godt håndverk.

Klikk her for å se et utvalg av veskene.

 

Scandinavian Surface

Scandinavian Surface

scandinavian surface

Ann-Tove Engenes, Kristine Dybwad, Katrine Nylund og Åsne Midtgarden er partnere og designere i Scandinavian Surface som ble stiftet i 2004. Designerne var først ute med "Panel pieces" og veggdekor er blitt deres spesialitet. De skaper design som får veggen til å leve. Med balanse , harmoni, dynamikk og spenning lager de fantastiske rom.

Tapetremsene som kan limes eller henges opp blir mer og mer populære. Grunnen til det er at det er en enkel måte å fornye et rom. De blir et alternativ til heldekkende tapet eller et bilde. 

Designerne har også kommet med nytt design på serveringsbrett og blokk med naturmotiv til vegg.

 

Se bilder av produktene her. 

Dale Garn

Dale Garn

dale garn

Dale har helt siden 1879 levert produkter av utsøkt høy kvalitet, og det er med stolthet at de bringer sin lange historie videre. Deres garnkvaliteter er spunnet av naturens beste råvarer, og kun det beste er godt nok for deg som har kjærlighet til godt håndtverk og gleden av å strikke.

Dale Garn finner du hos utvalgte butikker i Norsk Flid Husfliden.

 

Blæst Bylillebøe

Blæst Bylillebøe

blæst bylillebøe

Blæst Bylillebøe er elegante, fargerike og røffe regntøykolleksjoner designet og utviklet av Lisbeth Lillebøe. Jakkene er foret og utstyrt med hetter og reflekt. Alle sømmene er sveiset for å holde vannet ute. Kolleksjonene er høykvalitetsprodukter som er produsert i henhold til EU's miljøkrav.

Blæst regnjakker har mottatt Norges Designråds utmerkelse - Merket for god design.

 

Se produktbilder her.

 

Lilleba

Lilleba

LILLEBA

De to jentene bak LilleBa er ikke bare opptatt av at nattøyet og undertøyet de lager skal være fint og behagelig – det skal også være etisk og miljøvennlig. ”Vi har valgt å benytte fibre fra bambus og soya fordi de har egenskaper utover det å bare dekke oss til. Dessuten er bomullsindustrien belastet nok som den er” sier de.
Pur hverdagsglede for deg og de du er aller mest glad i!

Se produktbilder her.

 

 

Tine Solheim

Tine Solheim

 

Tine Solheim

Haute couture av garn? Selvfølgelig, mener Tine Solheim. Hun har bakgrunn fra blant annet Yves Saint Laurent og Per Spook, og er kvinnen bak så vidt forskjellige kreasjoner som signingskjolen til Dronning Sonja og Bobbysocks’ legendariske Grand Prix-antrekk. Kolleksjonen ”Sonja” for Norsk Flid består av herlige mønstre i mykt, tynt og kløfritt alpakkagarn.

Arne&Carlos

Arne&Carlos

 

Arne&Carlos

Arne & Carlos holder til i en nedlagt stasjonsbygging i Valdres. Omgitt av natur og stillhet designer de nyskapende klær i en tidløs tradisjon for moderne, glamorøse seterjenter. Kolleksjonene blir solgt både i Japan og USA.
Duoen har samarbeidet med Norsk Flid i flere år, og har lekt seg med volum og silhuetter. Her finner du modeller inspirert av tradisjonelle, norske mønstre, og helt egen design.

Se produktbilder her.

Lillelam

Lillelam

LilleLam

Kle barnet i luft! Lillelam er varme barneklær skapt med kjærlighet og omtanke i merinoull av høyeste kvalitet. I ull er det millioner av små luftrom som puster og regulerer temperaturen. Ull holder barnet varmt selv når den er fuktig, og er smussavstøtende så klærne holder seg rene lenger.

Se produktbilder her.

 

Wiik & Walsøe

Wiik & Walsøe

 

Wiik & Walsøe

Med utgangspunkt i norsk natur og folklore har designerne Wik & Walsøe skapt nye kolleksjoner av vaser og serviser. Her finner du både fnugglette alver og tradisjonsrikt dragemønster i ny innpakning. Porselenet er av høy kvalitet, og er skapt for å vare i generasjoner. Produktene blir håndlaget av erfarne fagfolk i Bangladesh, og målet er at Wik & Walsøe skal bidra til verdifull sysselsetting og økonomisk vekst i et av verdens minst utviklede land.

Se produktbilder her.

Gudbandsdalens Uldvarefabrik

Gudbandsdalens Uldvarefabrik

Gudbrandsdalens

Uldvarefabrik

Gudbrandsdalens er en av Norges ledende leverandører av bunadstoffer. Bunader er et kostbart plagg som skal vare livet ut, og kvaliteten på stoffene er deres varemerke. Gudbrandsdalens er ISO sertifisert. Se mer info om dette på deres nettsider gu.no

Vil du lære mer om hvordan du tar vare på bunaden din? Gudbrandsdalens har utarbeidet en egen Bunads ABC med informasjon og tips om vedlikehold av bunader.

Klikk her for Bunads ABC!

Se artikkelen om 125 års jubileumet i 2012 her.

 

Sylvsmidja

Sylvsmidja

 

Sylvsmidja

Sylvsmidja er Noregs leiande produsent av bunadsølv, og produserer i dag sølv til bunader i heile landet. Kvar dag syter 14 gullsmedar og 2 gullsmedmeistrar for at produkta våre blir fagmessig riktig utført, i tråd med lokale tradisjonar frå ulike stader i landet.

Solhjell

Solhjell

 

Solhjell

I 1947 startet Kåre Solhjell opp en konfeksjonsfabrikk i Molde. Fabrikken vokste raskt, og snart hadde Kåre rundt
100 med-arbeidere i bedriften som hovedsakelig produserte herreklær med egne kolleksjoner. I løpet av 1970 og
1980-tallet endret tekstil- og konfeksjonsbransjen seg, og fabrikken måtte finne nye måter å møte den sterke
konkurransen fra utlandet på. Løsningen ble produksjon av uniformer blant annet for SAS, Braathens og ulike
musikkorps. På midten av 90-tallet økte imidlertid konkurransen fra utlandet ytterligere, og fabrikken valgte å satse

på en ny nisje - nemlig norske bunader. Det viste seg å være et klokt valg  – den særnorske festdrakten har økt sin popularitet kraftig de siste årene.

Klaveness

Klaveness

Klaveness

"Perfekt passform, gode lester og topp kvalitet". Det var slike sko grunderen Dagfinn Klaveness bestemte seg for å produsere da han startet opp i 1957. Det er slike sko Kalveness leverer til Norsk Flid Husfliden i dag!

Se bilder av bunadsko her.


Rauma Ullvarefabrikk

Rauma Ullvarefabrikk

 

Rauma Ullvarefabrikk

Ved utløpet av elva Rauma ligger en ullvarefabrikk. Ved starten i 1927 var det ikke stort mer enn en eldre sjøbu og tre ansatte her. I dag tilbyr de så godt som alt innen garn og strikk, fra strikkepinner til egne kolleksjoner med samarbeidspartnere som NRK, Norsk Flid Husfliden og Arne & Carlos.

Rauma Ullvarefabrikk har et rikt utvalg av ullgarn, eksklusiv alpakka, bomull og lin i tillegg til en rekke spennende effektgarn.

Se mønsterhefter her.

Du Store Alpakka

Du Store Alpakka

 

Du Store Alpakka

 

Varm lidenskap! Familiebedriften Du store alpakka oppsto da han møtte henne, eller da eventyreren møtte designeren. Sammen har de fulgt hjertet, og gjort varme fiber og strikk til levebrød.

Silkemyk, lett og varmere enn gåsedun – alpakka er en ny favoritt med lange tradisjoner. I dag er Du store alpakka størst i Norge på alpakka. De tilbyr alt du trenger for å strikke selv, i tillegg til egne, ferdigstrikkede kolleksjoner.


Se produkter her.


Krivi Vev

Krivi Vev

 

Krivi Vev

Deres hovedproduksjon er tekstiler til bunader som skjortestoff i lin, bomull og stakkestoff i ull. Produktene er utviklet gjennom mange år etter inspirasjon av gammelt folkedraktmateriale. I tillegg er de etterhvert blitt svært godt kjente for sin produksjon av nydelige innredningstekstiler.

Thor Bjørklund & Sønner

Thor Bjørklund & Sønner

 

Thor Bjørklund & Sønner

Thor Bjørklund var en norsk møbelsnekker og er mest kjent som ostehøvelens oppfinner.

Han irriterte seg over at han ikke fikk så tynne skiver som han ønsket seg når han skar osten med kniv, samt at osten ble ødelagt av det. Derfor begynte han og eksperimentere med en snekkerhøvel i håp om å kunne lage noe liknende i et format som passet på kjøkkenet. Han lyktes. I begynnelsen laget han ostehøvler til sin bekjentskapskrets og fikk etterhvert patent på redskapet som i dag finnes i de fleste husholdninger i Norden. I 1927 startet han firmaet Thor Bjørklund & Sønner. Og resten er historie!

Tuva Tøv

Tuva Tøv

 

Tuva Tøv

Tuva Tøv er en liten tekstilbedrift i Stadsbygd i Trøndelag som arbeider med toving av saueull. Kjennemerket på tovet ull er at det er varmt, vannavstøtende og slitesterkt. Og den kan farges i alle slags farger. I vikingtiden brukte de faktisk tovede vester som brynjer.

Hovedproduktet fra Tuva Tøv er tøfler, og ellers lager fabrikken blant annet luer, puter, votter, vesker og vester.

Se produktbilder her.

J. Tveits Smie

J. Tveits Smie

 

J. Tveits Smie

Fra bestefar John Tveit lagde sine første beslag for Krogenæs møbler – til de nå har vært en levedyktig Gudbrandsdals-bedrift i flere tiår – har hyttedrømmen blitt oppfylt for flere og flere nordmenn. J. Tveits Smie føler selv at de har vært med å skape noe av den gode hyttefølelsen rundt om i landet med smijernsprodukter til nytte og øyensfryd. Det er de veldig stolte av – og vil gjerne være med som stemningsskaper også videre. Å bringe tradisjon til fremtiden er viktig for dem, så viktig at de faktisk har valgt det som sitt motto i bedriften.

Killi Tredreiing

Killi Tredreiing

Killi Tredreiing

Killi Tredreiing ble startet opp i 1984 og ble drevet som hobbyverksted frem til 1989. Da var det på tide å utvide aktiviteten til noe mer enn en hobby, og i dag er den livsgrunnlag for flere ansatte på heltid.

Se produktbilder her.

Røros Tweed

Røros Tweed

Røros Tweed

Røros-pledd lages av 100% ren norsk ull. Ull fra sauer som beiter i friske fjellområder gjør at du får et mykt, luftig og behaglig pledd - robust nok til å holde seg pent i mange år.

Det finnes ingen erstatning for ull. Ull er et miløvennlig naturprodukt med unike egenskaper. Ull kan absorbere fuktighet uten å miste sin enestående isolasjonsevne. Ull har naturlig flammehemmende og smussavvisende egenskaper. God lufting eller lett risting i tørr snø er som regel nok til å holde pleddet rent.

Se produktbilder her.

Hillestad

Hillestad

Hillestad

 

Det har bodd mennesker på Hillestad helt siden før vikingetiden. I over 1000 år har menneskene der livnært seg på det de kunne høste av naturen.

Gjennom generasjoner har de laget redskaper, klær og vakre pyntegjenstander av naturens egne materialer. Kunnskap og arv har gått i arv frem til i dag.

Dette er bakgrunnen for familiebedriften som lager de flotte smykkene fra Hillestad.

Se produktbilder her.

Nabben

Nabben

Nabben

Nabben Brukskunst startet sin virksomhet på Hamar for 20 år siden, og siden starten har de produsert fargeglade smykker i tre og keramikk. Tresmykkene lages i laminert tre, keramikksmykkene i steingods, dekorert med farget leire og glasur.

Se produktbilder her.