Tyrihans

Tyrihans

tyrihans

Tyrihans kan tilby en rekke skjerf og sjal til alle anledninger. Et bredt utvalg av silkeskjerf til bunad og mange flotte sjal som passer godt i dagens motebilde. Kåpene har også i mange år vært et must i våre butikker. Alle varer holder den høye kvaliteten en forventer av våre produkter og er vevet i naturfibre som eksemplevis ull og silke.

Vaxbolin

Vaxbolin

vaxbolin

En unik håndverkstradisjon og en levende tekstilindustri i Sverige. En liten fabrikk i en skog som produserer de mest fantastiske linprodukter. 

Oleana

Oleana

Oleana

Oleana er et famileselskap som ble stiftet i 1992 av Signe Aarhus, Hildegunn Møster og Kolbjørn Valestrand, med et mål om å skape nye arbeidsplasser innen tekstilindustrien i Norge. Norge har en lang og rik tradisjon innen tekstilproduksjon og mønstret strikk i ull. Det er viktig for Oleana å holde produksjonen i Norge for å ta vare på tradisjoner og kunnskap. De er opptatt av å kunne levere et produkt de har full konrtoll over, helt fra hvor de henter råmaterialer fra og gjennom hele produksjonsprosessen.

Folk over hele verden begynner å bli mer og mer bevisste på hva de kjøper. Vi kan ikke lengre akseptere de ydmykende omstendighetene mange kvinner og barn arbeider under for å produsere billige tekstiler. Oleanas materialvalg av ull, alpakka og silke er ikke bare den fineste kvalitet, men også bra miljømessige valg.

Hele Oleanas kolleksjon er produsert på sin egen fabrikk i Norge. Se flere produkter her.

Hillesvåg Ullvarefabrikk

Hillesvåg Ullvarefabrikk

Hillesvåg ullvarefabrikk

Hillesvåg Ullvarefabrikk er en fjerde generasjons familiebedrift som produserer garn og kardet ull til toving.
Bedriften holder til i Hillesvågen, en halvtimes kjøretur nord for Bergen. Bedriften lager årlig en stor mengde kardet ull og garn av ull fra sauer som beiter på norske marker. Mesteparten av produksjonen på Hillesvåg Ullvarefabrikk er fremstilt av norsk ull fra ulike saueraser. Bedriften er tro mot sine lange tradisjoner samtidig som de klarer å se mot fremtiden. Med spennende lanseringer av nye garnkvaliteter, farger og oppskrifter klarer bedriften å fenge både gamle og unge strikkere.

Se produktene her

Team Kameleon

Team Kameleon

team kameleon

Anne Slåen fra Gudbrandsdalen startet i 1997 Team Kamelon. Sammen med Norsk Flid har de designet oppbevaringsposene til bunad. Skjortepose, bunadspose og skopose. Bunadsposene har tips til oppbevaring og stell printet på posene. Bunadsposen har glidelås, skjorteposen og skoposen har snorer som knytes.

Våre standard bunadskjorter produseres også hos Team Kameleon, samt Norsk Flid barnebunaden. 

Se produktene her

Huldresølv

Huldresølv

huldresølv

Huldresølv AS ble etablert i Porsgrunn i 1994 av gullsmed og diplomgemmolog F.G.A, Elise Thiis-Evensen.

De første produktene var et par brudehester i sølv som ble tenkt til en strikket brudejakke. Responsen var god og kolleksjonen ble raskt utvidet med belter, armlenker, ringer og ørepynt. I 1996 mottok Huldresølv AS og Elise Thiis-Evensen Merket for God Design for sin smykkekolleksjon.

Huldresølv AS har hatt en solid utvikling siden etableringen og har en kolleksjon som stadig utvides og fornyes. Fra den første ble ansatt i verkstedet 1996, er de i dag 7 ansatte.

 

Tova

Tova

tova

Tøfler fra Tova på nett fra Norsk Flid!
Historien om TOVA begynte i 2002 da familien bestående av mamma, pappa og to (etterhvert tre) barn flyttet til Mongolia. Her fikk de være med på et Norad-støttet bistandsarbeid, hvor mennesker fikk opplæring i toving av ullprodukter. Den originale Haus tøffelen og andre tøfler forhandles i Norsk Flid sine butikker og i nettbutikken.

 

Se produktene her.

Blæst Bylillebøe

Blæst Bylillebøe

blæst bylillebøe

Blæst Bylillebøe er elegante, fargerike og røffe regntøykolleksjoner designet og utviklet av Lisbeth Lillebøe. Jakkene er foret og utstyrt med hetter og reflekt. Alle sømmene er sveiset for å holde vannet ute. Kolleksjonene er høykvalitetsprodukter som er produsert i henhold til EU's miljøkrav.

Blæst regnjakker har mottatt Norges Designråds utmerkelse - Merket for god design.

 

Se produktbilder her.

 

Arne&Carlos

Arne&Carlos

 

Arne&Carlos

Arne & Carlos holder til i en nedlagt stasjonsbygging i Valdres. Omgitt av natur og stillhet designer de nyskapende klær i en tidløs tradisjon for moderne, glamorøse seterjenter. Kolleksjonene blir solgt både i Japan og USA.
Duoen har samarbeidet med Norsk Flid i flere år, og har lekt seg med volum og silhuetter. Her finner du modeller inspirert av tradisjonelle, norske mønstre, og helt egen design.

Se produktbilder her.

Lillelam

Lillelam

LilleLam

Kle barnet i luft! Lillelam er varme barneklær skapt med kjærlighet og omtanke i merinoull av høyeste kvalitet. I ull er det millioner av små luftrom som puster og regulerer temperaturen. Ull holder barnet varmt selv når den er fuktig, og er smussavstøtende så klærne holder seg rene lenger.

Se produktbilder her.

 

Gudbandsdalens Uldvarefabrik

Gudbandsdalens Uldvarefabrik

Gudbrandsdalens

Uldvarefabrik

Gudbrandsdalens er en av Norges ledende leverandører av bunadstoffer. Bunader er et kostbart plagg som skal vare livet ut, og kvaliteten på stoffene er deres varemerke. Gudbrandsdalens er ISO sertifisert. Se mer info om dette på deres nettsider gu.no

Vil du lære mer om hvordan du tar vare på bunaden din? Gudbrandsdalens har utarbeidet en egen Bunads ABC med informasjon og tips om vedlikehold av bunader.

Klikk her for Bunads ABC!

Se artikkelen om 125 års jubileumet i 2012 her.

 

Sylvsmidja

Sylvsmidja

 

Sylvsmidja

Sylvsmidja er Noregs leiande produsent av bunadsølv, og produserer i dag sølv til bunader i heile landet. Kvar dag syter 14 gullsmedar og 2 gullsmedmeistrar for at produkta våre blir fagmessig riktig utført, i tråd med lokale tradisjonar frå ulike stader i landet.

Solhjell

Solhjell

 

Solhjell

I 1947 startet Kåre Solhjell opp en konfeksjonsfabrikk i Molde. Fabrikken vokste raskt, og snart hadde Kåre rundt 100 med-arbeidere i bedriften som hovedsakelig produserte herreklær med egne kolleksjoner. I løpet av 1970 og 1980-tallet endret tekstil- og konfeksjonsbransjen seg, og fabrikken måtte finne nye måter å møte den sterke konkurransen fra utlandet på. Løsningen ble produksjon av uniformer blant annet for SAS, Braathens og ulike musikkorps. På midten av 90-tallet økte imidlertid konkurransen fra utlandet ytterligere, og fabrikken valgte å satse på en ny nisje - nemlig norske bunader. Det viste seg å være et klokt valg  – den særnorske festdrakten har økt sin popularitet kraftig de siste årene.

Klaveness

Klaveness

Klaveness

"Perfekt passform, gode lester og topp kvalitet". Det var slike sko grunderen Dagfinn Klaveness bestemte seg for å produsere da han startet opp i 1957. Det er slike sko Kalveness leverer til Norsk Flid Husfliden i dag!

Se bilder av bunadsko her.


Rauma Ullvarefabrikk

Rauma Ullvarefabrikk

 

Rauma Ullvarefabrikk

Ved utløpet av elva Rauma ligger en ullvarefabrikk. Ved starten i 1927 var det ikke stort mer enn en eldre sjøbu og tre ansatte her. I dag tilbyr de så godt som alt innen garn og strikk, fra strikkepinner til egne kolleksjoner med samarbeidspartnere som NRK, Norsk Flid Husfliden og Arne & Carlos.

Rauma Ullvarefabrikk har et rikt utvalg av ullgarn, eksklusiv alpakka, bomull og lin i tillegg til en rekke spennende effektgarn.

Se mønsterhefter her.

Krivi Vev

Krivi Vev

 

Krivi Vev

Deres hovedproduksjon er tekstiler til bunader som skjortestoff i lin, bomull og stakkestoff i ull. Produktene er utviklet gjennom mange år etter inspirasjon av gammelt folkedraktmateriale. I tillegg er de etterhvert blitt svært godt kjente for sin produksjon av nydelige innredningstekstiler.

J. Tveits Smie

J. Tveits Smie

 

J. Tveits Smie

Fra bestefar John Tveit lagde sine første beslag for Krogenæs møbler – til de nå har vært en levedyktig Gudbrandsdals-bedrift i flere tiår – har hyttedrømmen blitt oppfylt for flere og flere nordmenn. J. Tveits Smie føler selv at de har vært med å skape noe av den gode hyttefølelsen rundt om i landet med smijernsprodukter til nytte og øyensfryd. Det er de veldig stolte av – og vil gjerne være med som stemningsskaper også videre. Å bringe tradisjon til fremtiden er viktig for dem, så viktig at de faktisk har valgt det som sitt motto i bedriften.

Killi Tredreiing

Killi Tredreiing

Killi Tredreiing

Killi Tredreiing ble startet opp i 1984 og ble drevet som hobbyverksted frem til 1989. Da var det på tide å utvide aktiviteten til noe mer enn en hobby, og i dag er den livsgrunnlag for flere ansatte på heltid.

Se produktbilder her.

Røros Tweed

Røros Tweed

Røros Tweed

Røros-pledd lages av 100% ren norsk ull. Ull fra sauer som beiter i friske fjellområder gjør at du får et mykt, luftig og behaglig pledd - robust nok til å holde seg pent i mange år.

Det finnes ingen erstatning for ull. Ull er et miløvennlig naturprodukt med unike egenskaper. Ull kan absorbere fuktighet uten å miste sin enestående isolasjonsevne. Ull har naturlig flammehemmende og smussavvisende egenskaper. God lufting eller lett risting i tørr snø er som regel nok til å holde pleddet rent.

Se produktbilder her.

Hillestad

Hillestad

Hillestad

 

Det har bodd mennesker på Hillestad helt siden før vikingetiden. I over 1000 år har menneskene der livnært seg på det de kunne høste av naturen.

Gjennom generasjoner har de laget redskaper, klær og vakre pyntegjenstander av naturens egne materialer. Kunnskap og arv har gått i arv frem til i dag.

Dette er bakgrunnen for familiebedriften som lager de flotte smykkene fra Hillestad.

Se produktbilder her.