Den Originale Sunnfjordbunad. Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Sunnfjordbunad Se bilde av hele bunaden

Sunnfjordbunad

Så tidlig som i 1914 startet Olina Fossheim arbeidet med å utarbeide en egen bunad for Jølster. Bunaden bygget på gammelt, bevart draktmateriale og beskrivelser fra de eldre i distriktet. I 1925 tok Fylkesfiskarskulen i Florø opp arbeidet som resulterte i en tidlig variant Sunnfjordbunaden som vises på bildet. Denne bunaden har grønt liv med vevde bånd og foldet stakk med bånd.

Oline Fossheim viet sitt liv til arbeidet videre mot det som i dag er den rekonstruerte bunaden fra Sunnfjord. Bakgrunnsmaterialet til bunaden er fra 1800-tallet og denne skiller seg fra bunaden fra 1925. Den yngre bunaden ble påvirket av 1900-tallets syn på hvordan en bunad skulle være, selv om den bygger på gamle draktskikker i Sunnfjord.

Herrebunaden fra Sunnfjord ble utarbeidet av Sunnfjord Ungdomslag i 1964. Den er hovedsaklig bygget på gamle plagg som i dag henger på Sunnfjord Folkemuseum. Herrebunaden er i vadmel med rustrød trøye, grønn vest og svart eller mørkeblå knebukse.

dame fra kr. 28.450,-*

*Inkl. liv, stakk, belte, lomme og fangbånd. Skjorte, veske og sølv kommer i tillegg.

herre kr. 60.100,-*

*Inkl. vest, knebukse, trøye og brodert belte. Skjorte, sokker, sokkebånd og sølv kommer i tillegg.

Denne bunaden produseres hos Norsk Flid Husfliden Bergen. Ta kontakt med oss, eventuelt din nærmeste Norsk Flid Husfliden butikk for bestilling.

Disse bunadene blir sydd hos Norsk Flid Husfliden Bergen.