Høstens nyheter

Røros-pledd er virkelig et begrep i Norge, og det er vel nesten sånn at et hvert norsk hjem har minst ett liggende i sofaen. Nå har de kommet med enda to nyheter - Line og Glåmos - Et nytt must til sofaen og sene høstkvelder.

Du finner dem i våre butikker.

Sommerklær fra LilleLam

Sommerklær fra LilleLam

Bæ bæ lille lam

Nå har LilleLam kommet med sin årlige sommerkolleksjon, i ren merinoull selvfølgelig! Som alltid har plaggene funksjonelle detaljer, som gjør at klærne kan vokse med barnet. Brettekanter som holdes oppe av en enkel tråd i plaggene gjør at de kan brukes over flere sesonger, og det vil man jo gjerne med favorittklærne!

Kolleksjonen baseres på to linjer; «fritid» til barnehagebruk og «penklær» til spesielle anledninger. Nå her de også kommet med egne dåpspledd i flere ulike farger.

I tillegg til de funksjonelle detaljene og den rene ullkvaliteten er designet enkelt og klassisk i utrykket, og med broderi og mønsterinnslag fra tidligere og rikere håndverksepoker. Alle plaggene er i 100% merinoull og kan maskinvaskes – heldigvis! Sommerkolleksjonen er nå i butikk hos Norsk Flid Husfliden over hele landet. 

 


Fargeglade smykker

Fargeglade smykker

fargeglade smykker

 

Smykkene fra Nabben Brukskunst er fargesterke, rene og enkle i formene – og appellerer til sansene og humøret.  Tresmykkene er i laminert tre, keramikksmykkene er i steingods dekorert med farget leire og glasur. Det kommer stadig nye kolleksjoner til, og etter 20 år er Nabben i ferd med å bli et begrep i det norske smykkelandskapet. Den siste nyheten nå i vår er Triangel, som kommer i fargene lime grønn, turkis, blå, lilla, rød, hvit og sort.

Nabben er smykker med særpreg. En populær gave til de fleste anledninger. Og en perfekt gave til deg selv i vår. Stikk innom din nærmeste Norsk Flid Husfliden og ta en titt på den nye serien.

 

Lilleba- for hele familien

Lilleba- for hele familien

Overskrift

 

Lilleba er nå ute med ny vårkolleksjon - nattøy og undertøy til hele familien som er mykt og rått på en gang! Her er som vanlig ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Alt fra design, materialer, produksjonsprosess og etikken er på plass. Akkurat slik vi forventer det fra et fremtidsrettet merke som Lilleba.Klærne er laget i bambusfiber, et unikt materiale som holder huden tørr. Bambus suger fukt, ventilerer og er eventyrlig mykt. Den dyrkes uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel. Pur hverdagsglede for deg og de du er aller mest glad i - mykt, lekkert og nostalgisk rått.

Som medlem i IEH – Initiativ for etisk handel – er LilleBa en pådriver for etisk handel og forbedringer i arbeids- og produksjonsforhold i hele verdikjeden. Den samme tydelige verdiorienteringen kan vi se i den kvaliteten som kjennetegner Lillbas fine kolleksjoner.

Det er et like bevisst valg fra vår side, når vi har valgt å satse på Lillba i Norsk Flid Husfliden – til glede for alle kvalitetsbevisste barn og voksne som setter pris nattøy og undertøy laget med omtanke for både menneske og miljø. Stikk innom og opplev de nydelige plaggene og kvalitetene i en av våre butikker. Velkommen.  

 

Haustøffelen - en ekte klassiker

Haustøffelen - en ekte klassiker

haustøffelen- en ekte klassiker

 

Det finnes mang en godt brukt, og kanskje til og med utslitt haustøffel i de norske hjem og hytter. For dette er en klassiker på linje med mariusgenseren og andre norske ikoner.

 

Haustøffelen har historie som går helt tilbake til midten av 1800-tallet på Askelandgarden på Osterøy. Nå har Tova i samarbeid med 6. generasjon Askeland tatt frem denne kultur-skatten igjen, eksklusivt for Norsk Flid Husfliden, og til glede for alle oss som liker norske designklassikere!

Tøffelen er nå å finne i alle Norsk Flid Husfliden butikkene. Den klassiske grå varianten finnes for både dame, herre og barn. Ellers tas det fram ulike farger for de kommende sesongene.

 

Bli sett - på kvinnedagen

Bli sett - på kvinnedagen

bli sett - på kvinnedagen

 

 

SeeMe har alt – I refleks. Her finner du alt fra Munch-motiv til Marius-mønster og Karen Bit Vejles fantastiske Ballerina Bulldog. Og det som kanskje er aller mest relevant nå til fredagen er kvinnesymbolet. Du får symbolet i en rekke mønster og farger, en fin liten gave enten til deg selv eller noen du er glad i på kvinnedagen, 8. Mars. Ta turen til nærmeste Norsk Flid Husfliden, der har de et stort utvalg.

 

 

Mariusdeksel til iphone

Mariusdeksel til iphone

deksel og brilleetui

 

EyePOC - historien om gutten som lagde pappas brilleetui.

Det høres ut som et klassisk eventyr, og på en måte er det jo litt sånn. Bakgrunnen for bedriften EyePOC var faktisk at 13 år gamle Nicolai kom hjem fra skolen med en gave til sin far: et håndlaget brilleetui med påskriften ”pappas brilleetui”. Far ble naturlig nok svært glad i etuiet – og det var mange andre som la merke til det også, blant annet en optiker som ville selge det i butikken sin. Og det var altså starten på EyePOC, som i dag har mer enn 50 forskjellige design på både brilleetui og mobildeksel.

I kolleksjonen til EyePOC finner du blant annet mange særnorske mønster som maruis-strikk, men også ulike personlige meldinger og fargeglade mønster. Du finner et stort utvalg i kolleksjonen hos Norsk Flid Husfliden.

 

 

Bli sett i mørket!

Bli sett i mørket!

bli sett i mørke, på din måte!

 

Refleks er ikke lenger en upersonlig dings du henger på deg for å bli sett i mørket – SeeMe har utviklet refleksgarn og –stickers sånn at du kan lage din helt egen refleks, og bli sett på din egne unike måte. 

Med refleksgarnet kan du strikke alt fra luer og vanter og små refleksdyr. Refleks-stickersene kan du bruke til å pynte opp støvler og armbånd, eller hva du måtte finne på.

I tillegg til disse produktene som du kan lage til dine helt egne finnes det en rekke ”ferdige” reflekser som på ingen måte er standard av den grunn. Her er det alt fra Munch-motiv til Marius-mønster og Karen Bit Vejles fantastiske Ballerina Bulldog. Ta turen til nærmeste Norsk Flid Husfliden, der har de et stort utvalg. 

 

Morsdag!

Morsdag!

alle mødre gleder seg

Snart er det både morsdag og Valentines, og da er Norsk design et godt tips til alle som vil gi en oppmerksomhet til den man holder ekstra kjær – enten det er mamma eller kjæresten eller en du gjerne vil at skal bli kjæresten… Nabben har et stort utvalg i smykker i både tre og keramikk – lagd i Norge av norske designere. Nabben Brukskunst startet sin virksomhet på Hamar for 20 år siden, og siden starten har de produsert fargeglade smykker i tre og keramikk. Tresmykkene lages i laminert tre, keramikksmykkene i steingods dekorert med farget leire og glasur. Du får et stort utvalg hos din nærmeste Norsk Flid Husfliden. 

Hillestad er et tips for de som foretrekker sølv! Selv om gården på Hillestad ikke akkurat er verdens navle, har de klart å bli landskjent for sine smykker og samarbeid med ledende designere og kunstnere. Hit har til og med kongen kommet for å lage et smykke til dronningen! Smykket over er det den Oslo-baserte designeren Kari Sløtte som har designet. Hun har designet for Hillestad i 25 år, og står bak flere spennende smykkekolleksjoner. Norsk Flid Husfliden har et stort utvalg. 

En gave som varmer er de nye tøflene fra Klaveness. Den nye kolleksjonen med tøfler kommer i naturlige materialer – ull og skinn – akkurat sånn som en ekte tøffel skal være. Tøflene har dessuten ekstra bredde og rommelighet på innsiden for ekstra komfort. Perfekt nå i de kaldere årstidene. Tøflene får du kjøpt hos Norsk Flid Husfliden.

Se artikkelen på blogazinet vårt: MadeinNorwaynow.no
NYE BUNADSBILDER

NYE BUNADSBILDER

nye bunadsbilder

Våre flotte nye bunadsbilder blir nå publisert fortløpende på våre nettsider. Vi er svært stolte av bildene, det føles godt å vist fremm de flotte bunadene igjen!

Alven, skogens engel

Alven, skogens engel

alven , skogens engel

Designerduoen Wik & Walsøes keramikk er produkter som kler den norske julen spesielt godt. Wik og Walsøe er inspirert av troen på det umulige, og det var skogens engler – alvene – som ga dem gjennombrudd.

Alven har vært med helt fra debutkolleksjonen til den suksessrike designerduoen, og den lille populære alven er nærmest blitt en signatur, et symbol på drømmer og håp – og troen på det umulige. Og det er vel likeledes i alveskogen. Serien Alveskog er blitt veldig populær, og her har det kommet flere nyheter i løpet av høsten. Og så må vi jo ikke glemme alveserien i gull – nytt av året. 

For å se et bredt utvalg av alveserien og alveskogserien og for så vidt alle de ulike kolleksjonene til Wik & Walsøe er det bare å stikke innom nærmeste Norsk Flid Husfliden butikk. Her er det et godt utvalg, og gode historier med på kjøpet. Riktig god julehandel!

Se artikler fra Wik & Walsøe her.

Papirkunst

Papirkunst

Ekte håndverk

Virkelig klassisk håndverk til julen er Karen Bit Vejles fantastiske papirklipp – bilder av papir og luft. Her får du små hjerter til juletreet, juletrær til bordet og ballerina bulldog med alle sine magiske powertools til å henge i vinduet.

Hvert papirklipp er unikt, både i form og utførelse siden de klippes for hånd av flittige hender i Trondheim. Og så har også hvert klipp en egen historie som er et eventyr i seg selv.

En annen papirklipper, mer kjent for sine eventyr, sa en gang at ”At klippe, det er den første Begynnelse for Digteriet”. Denne dansken var eventyrforfatteren H.C. Andersen, som i sin tid også var en av Danmarks mest kjente papirklippere. Han hadde alltid pennen og saksen med seg i lommen sin. Så er det kanskje fra han Karen Bit Vejle har hentet deler av sin inspirasjon… Uansett har hun nådd langt. For bare fire år siden lå papirklippene til Karen Bit Vejle under teppet på stuegulvet hjemme i Trondheim – nå vil hele verden se dem.

I mars dekorerte hun blant annet vinduene til motehuset Hermes i København, deretter skal hun stille ut Slow Art på Nationalmuseet i Stockholm og senere venter The Turnblad Mansion i Minneapolis og deretter Beijing i Kina…for å nevne noen. Og du kan altså få ditt eget håndklippede eksemplar. Du får kjøpt dem hos Norsk Flid Husfliden

Se bilder av produkter her.

GoForm

GoForm

drømmer i leire

Beate Lund Kristiansen hadde alltid hatt en drøm om å satse på et åpent sinn og skapende hender. I 1999 ble drømmen virkelighet og hun startet GoForm Keramikk med verksted og utsalg på Ranheim i Trondheim.

I leira fanger Kristiansen øyeblikket så hver gjenstand blir spesiell og særegen. Hun liker å jobbe med grove og røffe materialer, og har en spesiell forkjærlighet for jordfargene. Dette setter sitt preg på produktene hennes. Nå får du en rekke av hennes produkter hos Norsk Flid Husfliden over hele landet, blant annet lysestakene som er tydelig inspirert av bjørkestammer og skålene fred og kjærlighet.

Se bilder av andre produkter fra GoForm her.

Nyhet

Nyhet

Hillestad

Vi snakker ikke verdens navle akkurat, når vi snakker om Hillestad. Likevel har de klart å bli landskjent for sine smykker og samarbeid med ledende designere og kunstnere. Den Oslo-baserte designeren Kari Sløtte har designet for Hillestad i 25 år, og står blant annet bak denne flotte sølvsringen med blå onyx.

Hillestad gård ligger innerst inne i Åmlie kommune. Her holder den tradisjonsrike og innovative familiebedriften til, og mange finner veien hit hvert år for å besøke smykkeutsalget og galleriet.  

Du kan også oppleve Hillestad i Norsk Flid Husfliden som har samarbeidet med Hillestad i en årrekke. Her er alle nyhetene fra Hillestad på plass i butikkene over hele landet.

Se bilder av flere smykker her.

Killi tredreiing

Killi tredreiing

Bak til jul med ekte treverk

Killi Tredreiing ble startet opp i 1984 og ble drevet som hobbyverksted frem til 1989. Da var det på tide å utvide aktiviteten til noe mer enn en hobby, og i dag er den livsgrunnlag for flere ansatte på heltid.

Killi dreier tre til alt fra bestikk og ostehøvler til krus og skjærebrett og ikke minst bakeutstyr – masse bakeutstyr! Her få du virkelig den spesialredskapen du trenger til julebaksten! Et bredt utvalg av gummibelagte kjevler med riller, ruter eller helt glatt, og utstikkere til havrekjeks og lomper og hva det måtte være akkurat du ønsker deg til jul. Utvalget ser du både på nett og i alle Norsk Flid Husfliden rundt i landet. God fornøyelse og god julebakst – med tre dreid i Otta.  

Haus tøffelen

Haus tøffelen

Gode ting varer lenge


Haustøffelen har historie som går helt tilbake til midten av 1800-tallet på Askelandgarden på Osterøy. Nå har Tova i samarbeid med 6. generasjon Askeland tatt frem denne kultur-skatten igjen, eksklusivt for Norsk Flid Husfliden.

Tøffelen er nå å finne i alle Norsk Flid Husfliden butikkene. Den klassiske grå varianten finnes for både dame, herre og barn. To nye farger, henholdsvis lilla og blå, er også tatt frem unikt for denne sesongen. En perfekt julegave til både store og små.  

Klikk her for flere bilder av tøffelen!

Skaugum bestikk

Skaugum bestikk

Skaugum bestikk

Kvalitet er et valg, sier de som står bak det tradisjonsrike og anerkjente varemerket. Bestikket er i rustfritt stål i 18/8 -kvalitet. Bordknivene er smidde, noe som gir en uovertruffen skarphet og kvalitet. Og Skaugum bestikk er de første og eneste som har klart å lage bestikk med ekte treskaft som tåler oppvaskmaskin.

Rettighetene til å bruke navnet Skaugum fikk de fra Kongehuset for 60 år siden, og merket er blitt synonymt med godt design og god kvalitet. Norsk Flid Husfliden brenner for norsk design, og da er Skaugum et naturlig valg. Du finner et godt utvalg fra Skaugums bestikkserier i våre butikker over hele landet. 

Se flere bilder av bestikket her.

Cocoon Art

Cocoon Art

sømløst og vakkert

Cocoon betyr kokong, og navnet gir helt riktige assosiasjoner til sommerfuglens forvandlingsprosess. Toril Vestad står bak Cocoon Art. Hun jobber med naturmaterialer som ull og silke, gjerne i sterke farger og usymmetriske mønstre. Hun filter plaggene som en skulptur rundt en form, helt uten sømmer.

Hvis du har lyst til å oppleve den unike kvalitetene fra Cocoon Art, kan du stikke innom Norsk Flid Husfliden. Her finner du både kjoler og topper fra den spennende norske klesdesigneren.

Tøfler fra Klaveness

Tøfler fra Klaveness

en klassiker i  ull og skinn

Skofabrikken Klaveness ble startet i 1957, på et tidspunkt da de fleste andre norske skofabrikkene la ned på grunn av konkurranse fra lavkostland. Men Dagfinn Klaveness, mannen bak bedriften, var bestemt på at dette skulle lykkes! Han hadde tidligere laget ridestøvler for Dronning Maud og hadde klare oppfatninger om hvordan en sko skulle være. Det har de for så vidt enda. Mantraet til Klaveness er at skoen skal tilpasses foten, ikke omvendt.

Den nye kolleksjonen med tøfler kommer i naturlige materialer – ull og skinn – akkurat sånn som en ekte tøffel skal være. Tøflene har dessuten ekstra bredde og rommelighet på innsiden for ekstra komfort. Perfekt nå i de kaldere årstidene. Tøflene får du kjøpt hos Norsk Flid Husfliden.

I tillegg til de øvrige kolleksjnene lager Klaveness spesialkolleksjoner for blant annet for Norsk Flid Husfliden. De har laget en egen snørestøvlett for bunad, og en kolleksjon tøfler I elgskinn og ull. Det kommer med andre ord mange klassikere fra den historiske skoprodusenten i Sandefjod – alt fra myke tøfler til elegante bunadssko!

Se andre bilder av Klaveness tøfler her.

Smykker fra Nabben

Smykker fra Nabben

fargeglade smykker

Det er lett å bli glad i smykkene fra Nabben Brukskunst. De fargesterke, rene formene appellerer til sansene og passer til enhver årstid. Tresmykkene er i laminert tre, keramikksmykkene er i steingods dekorert med farget leire og glasur.

Det kommer stadig nye kolleksjoner til, og etter 20 år er Nabben i ferd med å bli et begrep i det norske smykkelandskapet. Nabben er smykker med særpreg. En populær gave til de fleste anledninger. Og en perfekt gave til deg selv nå i høst når vinteren nærmer seg. Kanskje er det akkurat nå du trenger litt ekstra farge! Stikk innom din nærmeste Norsk Flid Husfliden og ta en titt på de nyeste kolleksjonene.

Ekte votter fra Tuva Tøv!

Ekte votter fra Tuva Tøv!

ekte votter!

Ekte votter - strikket og tovet på ordentlig vis. Tuva Tøv i Stadsbygd ble startet av Dagfrid Enga Fenstad i 1995. Det startet som en hobby, i kjølvannet av Olympiske leker på Lillehammer da "alt" skulle være ull og norsk. Så vokste hobbyen seg etter hvert inn i en del av lokalene til familiens gartnerbedrift, og i dag er de 5 ansatte i produksjonen i Trøndelags-bygda.

Det Tuva Tøv har spesialisert seg på er å lage funksjonelle produkter i tovet ull, og råstoffet er selvfølgelig norsk saueull av høy kvalitet. De lager en rekke produkter, fra gryteunderlag til tøfler, og siste produktnyhet er votter, luer og sokker. Denne kolleksjonen blir strikket av veldig tynt garn i samme ullkvalitet som de øvrige produktene. Deretter blir de tovet slik at de blir tette, gode og varme. Perfekt for vinteren som ligger foran oss.

Tuva Tøv leverer produkter til butikker i de fleste store byer i Norge, til USA, Japan, Sveits, og Frankrike for å nevne noen, og du finer et bredt utvalg av produktene deres i alle Norsk Flid Husflidens butikker over hele landet.

Se flere bilder her!

Scandinavian Surface

Scandinavian Surface

Scandinavian surface

Det er ikke vanskelig å se hvor inspirasjonen kommer fra. Det Bergens-baserte designbyrået Scandinavian Surface har siden starten i 2004 gledet et voksende publikum med spennende produkter og godt design – med tydelige referanser til norsk natur.

Veggdekor er blitt en signatur for både dem og alle de rommene som har fått nytt liv og særpreg med Scandinavian Surface. De har fått mye og velfortjent oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt for sine innovative produkter og lekne tilnærming til interiør og design.

Scandinavian Surface finner du hos Norsk Flid Husfliden. Kuvertbrikkene og bordskånerne er fine julegaver til deg selv og andre med like god smak som deg selv. Og hvis du synes det er for tidlig å tenke julegaver, er det i hvertfall sesong for isskarpen deres.  

Nyhet fra Wik & Walsøe

Nyhet fra Wik & Walsøe

håndmalt fra wik & Walsøe

Designerduoen i Wik & Walsøe har alltid vært fascinert av den naturlige og unike skjønnheten i produkter skapt av menneskehender. I ren beundring for håndverket har de derfor designet en helt ny og eksklusiv kolleksjon av håndmalte lysestaker.

I de nye lysestakene lager kontraster i material og finish et spennende og levende uttrykk. Det er enkle objekter med mykt formede kurver i kombinasjon med forskjellige teksturer og håndmalte penselstrøk. Kontrastene mellom glansfulle glaserte og matte uglaserte overflater. Penselmalte metalliske farger, tilfører den diskrete designen en unik og annerledes kompleksitet. Du finner både nye og gamle stjerner i det fineste porselen fra Wik & Walsøe i Norsk Flid Husfliden

Se flere bilder her.

Rått og nostalgisk fra LilleBa

Rått og nostalgisk fra LilleBa

Mykt, rått og nostalgisk

Nattøy og undertøy fra de norske designerne i Lilleba har kolleksjoner til hele familien. Og ingen ting er overflatt til tilfeldighetene hos Lilleba. Her er alt fra design, materialer, produksjonprosess og etikken på plass. Helt ned til minste detalj. Akkurat slik vi forventer det fra et fremtidsrettet merke som Lilleba.

Klærne er laget i bambusfiber, et unikt materiale som holder huden tørr. Bambus suger fukt, ventilerer og er eventyrlig mykt. Den dyrkes uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel. Pur hverdagsglede for deg og de du er aller mest glad i - mykt, lekkert og nostalgisk rått.

Som medlem i IEH – Initiativ for etisk handel – er LilleBa en pådriver for etisk handel og forbedringer i arbeids- og produksjonsforhold i hele verdikjeden. Den samme tydelige verdiorienteringen kan vi se i den kvaliteten som kjennetegner Lillbas fine kolleksjoner.

Det er et like bevisst valg fra vår side, når vi har valgt å satse på Lillba i Norsk Flid Husfliden – til glede for alle kvalitetsbevisste barn og voksne som setter pris nattøy og undertøy laget med omtanke for både menneske og miljø. Stikk innom og opplev de nydelige plaggene og kvalitetene i en av våre butikker. Velkommen.

Se flere bilder her.

Nyhet fra Røros Tweed

Nyhet fra Røros Tweed

nye klassikere

Rørospledd er virkelig et begrep i Norge, og det er vel nesten sånn at et hvert norsk hjem har minst ett liggende i sofaen. Nå har de kommet med enda to nyheter - Arv og Parsell – Nye must til sofaen og sene høstkvelder.
Arv er navnet på profilpleddet til Røros Tweed, og speiler respekten for vår kulturarv. Designet er inspirert av gamle mønster fra norsk åkletradisjon, tolket inn i et moderne formspråk av geometriske former. Det gir pleddet et spennende uttrykk som stadig endrer seg, avhengig av hvordan det brettes. Pleddet kommer i tre fargevarianter, korall, petrolblå og grå.

Parsell er en serie pledd vevd i lammeull og er i en lettere kvalitet enn det tradisjonelle Røros-pleddet. De strenge kvadratene i mønstringen gir pleddet en karakter som er stram og moderne. Samtidig gir de glidende fargeovergangene i varme fargetoner pleddet en tredimensjonal mykhet.

Alle pleddene er i ren og miljøvennlig norsk ull fra sauer på fjellbeite - en lett og luftig garnkvalitet. Rørostweed produserer også spesialkolleksjoner ned i serier på 20 stk, så her er det bare å være kreativ! Du kan velge farver, mønster og størrelser etter eget ønske. Et bredt utvalg av Rørospledd, inkludert nyhetene Arv og Parsell finner du hos Norsk Flid Husfliden.  

Se flere bilder her.