Den Originale Balsfjordbunad. Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Balsfjordbunad Se bilde av hele bunaden

Balsfjordbunad

Den vakre Balsfjordbunaden er et håndverksarbeid av ypperste klasse. Med utgangspunkt i draktfunn, foto og draktbeskrivelser fra Balsfjord utarbeidet Arnulf Jan Hanssen drakten, som stod ferdig i 1979. Sølvet er utarbeidet av Målselv Sølvsmie og har sitt utspring fra helleristningene på Tennes.
En Balsfjordbunad er ikke bare en Balsfjordbunad. Det finnes 2 farger i vestestoffet, en rød og en burgunder. Stakken er i sort toskaft og forkleet i den vakreste lin med både kulørte- og hvitsømsbroderier avsluttet med en heklet kant nederst. Vesken har ullbroderier som passer pikeluen, tørkledet og forkledet. Bunaden har også utviklet seg siden 1979, noe på bakgrunn av erfaringer under bruk og andre på bakgrunn av tilfang på råvarer. Det er også rekonstruert en jakke til denne bunaden slik at du kan holde deg god og varm en vinterdag.
Det finnes like mange historier om Balsfjordbunaden som det finnes Balsfjordbunader. Din historie begynner den dagen du bestemmer deg. Vi syr alle Balsfjordbunadene våre for hånd og med hjerte i vår lokale systue i Tromsø. Ta kontakt med din nærmeste Norsk Flid Butikk for å bestille din Balsfjordbunad.

Kr. 43.600,-*

*Inkl. stakk, vest, veske og forkle. Skjorte, jakke, hodeplagg og sølv kommer i tillegg.