Den Originale Rekonstruert Vest-Agder drakt fra 1810. Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Rekonstruert Vest-Agder drakt fra 1810 Se bilde av hele bunaden

Rekonstruert Vest-Agder drakt fra 1810

Stakk og trøye er sydd i glanset ulldamask. Stoffet er en kopi av 1700-tallsdamask. Stakkelinningen har bånd i silke og stakkens nedre kant er sydd av fløyel med påsydde silkebånd og foret med strie. Nederst på trøyeermene er det en sort fløyelskant med påsydd ripsvevd blomsterbånd. Forkledet er i håndtrykt, hvitt bomullsstoff med brunt
blomstertrykk. Forkledet skal være like langt som stakken. Understakken er i brunt bomullsstoff med blomstertrykk i beige, rødt og brunt.

Snørelivet er i silke. Livet er høyt, slik empiremotens idealer var. Man kan velge mellom silke eller kallemank. Silke i blått, rosa eller gult. Kallemank i blått eller rosa.

Til drakten brukes en serk i grovt linstoff med lange mansjetter og høy krage. Kragen skal brettes ned. Det hører ni sølvmaljer og et kort snørebånd i sølv til snørelivet. Den store sølja er ei hjertesølje med forgylte lauv eller sølvlauv. I halsen brukes filigranshalsknapp og hjertesprette eller sprode. Det brukes filigransknapper til mansjetter og små molteknapper til stakken. Alt er i oksidert sølv.

Drakten er håndsydd og selges som hel drakt. Hodeplagget på bildet er en prototype som er under utvikling. Vi selger alt sølv og tilbehør til Vest-Agder bunaden hos oss.

Kr. 108.000,-*

* Komplett 1810-drakt inkluderer snøreliv ullkallemank, stakk, skjorte, sele , trøye, understakk og trykt forkle. Hodeplagg, sølv, understakk og tilbehør kommer i tillegg.