Ålesund

Velkommen til Norsk Flid Husfliden Ålesund

FLIDEN NYTTER TIDEN, SA VI FØR.
ALDRI HAR VEL DET VÆRT MER SANT ENN NÅ.


Vi er satt på en tålmodighetsprøve verden neppe har satt maken til.
Over natten har mange av oss fått mer tid enn vi har bedt om, og vi er alle blitt en del av den nasjonale dugnaden som skal bremse og tilslutt bekjempe viruset som akkurat nå setter det meste ut av spill.
Vi holder åpent for deg som er på jakt etter et nytt strikkeprosjekt, garn til strikk og vev, eller kanskje du til og med tenker på å sy bunaden selv? Ja, vi har materialpakker til de fleste av landets bunader, og vi hjelper deg gjerne i gang!

LYST TIL Å HANDLE, MEN IKKE GÅ I BUTIKKEN?

Vi holder åpent så lenge vi kan og følger forskriftene som sikrer at det er trygt å handle hos oss. Vi kan også plukke og pakke varer for deg som du kan hente i døren.
Betaling gjør du enkelt på Vipps ;)

IKKE-GÅ-PÅ-VEGGEN-TIPS

«DET HAR JEG ALDRI GJORT FØR,
SÅ DET FÅR JEG SIKKERT TIL»

Kloke ord fra Pippi, og veldig relevant for dagens utfordringer. Dette har ingen av oss gjort før, og hvorfor ikke gjøre det beste ut av situasjonen?
Kanskje du skal lære deg noe nytt, prøve noe du alltid har hatt lyst til men aldri har funnet tid til? Er dette øyeblikket for å starte opp et prosjekt du har utsatt lenge?
Her har vi samlet noen enkle tips som kombinerer nytte og glede og får dagene til å gå litt raskere. Og før du vet ordet av det er det vår, og du har en ny hjemmestrikket genser eller en egenbrodert bunadsveske på merittlisten.

Kontakt oss på tlf 70 12 16 68 eller alesund@norskflid.no

Systua vår

vi syr for deg i Ålesund

Vi er eksperter på bunader fra Møre og Romsdal, både til dame og herre. Her i distriktet er det mye å velge i. Som alle butikker i Norsk Flid Husfliden, kan butikken i Ålesund levere så å si samtlige av Norges mer enn hundre bunader. Men det er bare bare bunadene fra Møre og Romsdal som sys her på systua i Ålesund og sydamene legger all sin sjel og ære i arbeidet med bunaden sin.

 Vår kompetanse er bygget opp gjennom mange tiår, og vi legger vekt på at du skal få den gode følelsen av ekthet og tilhørighet ved å eie og bruke en vakker bunad. Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig service og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

Kom gjerne innom vår butikk og systue i Parkgata 1. Vi hjelper deg gjerne med prøving og gir deg gode tips og råd.

Er bunaden klar til bruk?

Tiden går som kjent fort, og plutselig er det tid for å ta frem bunaden igjen - til bryllup, konfirmasjon eller 17. mai.

Har du bunaden din klar til bruk? Lurt å se over nå om alt er som det skal. Er det ikke det så står vi klar med vår systue til å hjelpe deg. Men vi har ikke ubegrenset kapasitet, så ta kontakt med oss nå.

Gi bunaden din velfortjent pleie med vår bunadservice. Da tar vi en ordentlig gjennomgang av bunaden din – vi tilpasser, justerer og fikser – så den blir så god som ny.

 

Garn og strikk

garnavdelingen

Vi har en stor og innholdsrik garnavdeling. Vi har fagkompetansen og hjelper deg med å komme igang eller videreutvikle dine strikkeprosjekt. Stikk selv eller kjøp ferdig. Sjekk også ut ferdigstrikk vi har i butikken som bl.a klassikerne Marius, Fana, Setesdal, og Vardegenseren.

Gave og interiør

Vår gavebutikk

Vi har spesialisert oss på norsk og lokalt design.

Butikken vår ligger i gågata i Ålesund. Vi er genuint opptatt av norsk design og det som skapes i Norge. I vår butikk finner du et utvalg av produkter som er håndplukket av oss. Her finner du alt fra klassikere som Mariusgensere og Rørospledd til garn og produkter fra unge lokale designere. Velkommen! 

Se våre bunader

Bilde av Kvinnebunad fra Ørskog

Kvinnebunad fra Ørskog

Bilde av Kronebrud fra Sunnmøre 2

Kronebrud fra Sunnmøre 2

Bilde av Guttebunad fra Sunnmøre

Guttebunad fra Sunnmøre

Bilde av Jentebunad fra Sunnmøre

Jentebunad fra Sunnmøre

Bilde av Brun mannsbunad fra Sunnmøre

Brun mannsbunad fra Sunnmøre

Bilde av Mannsbunad fra Sunnmøre

Mannsbunad fra Sunnmøre

Bilde av Folkedrakta fra Sunnmøre

Folkedrakta fra Sunnmøre

Bilde av Kvinnebunad fra Hjørundfjord

Kvinnebunad fra Hjørundfjord

Bilde av Kvinnebunad fra Sykkylven 2

Kvinnebunad fra Sykkylven 2

Bilde av Kvinnebunad fra Sykkylven 1

Kvinnebunad fra Sykkylven 1

Bilde av Kvinnebunad fra Skodje

Kvinnebunad fra Skodje

Bilde av Kvinnebunad Vigra

Kvinnebunad Vigra

Bilde av Kvinnebunad fra Stranda

Kvinnebunad fra Stranda

Bilde av Kvinnebunad fra Norddal

Kvinnebunad fra Norddal

Bilde av Kvinnebunad fra Søre Sunnmøre

Kvinnebunad fra Søre Sunnmøre