Tromsø

Velkommen til Norsk Flid Husfliden Tromsø

FLIDEN NYTTER TIDEN, SA VI FØR.
ALDRI HAR VEL DET VÆRT MER SANT ENN NÅ.

Vi er satt på en tålmodighetsprøve verden neppe har satt maken til.
Over natten har mange av oss fått mer tid enn vi har bedt om, og vi er alle blitt en del av den nasjonale dugnaden som skal bremse og tilslutt bekjempe viruset som akkurat nå setter det meste ut av spill.
Vi holder åpent for deg som er på jakt etter et nytt strikkeprosjekt, garn til strikk og vev, eller kanskje du til og med tenker på å sy bunaden selv? Ja, vi har materialpakker til de fleste av landets bunader, og vi hjelper deg gjerne i gang!

 

ØNSKER DU Å HANDLE?

Ta kontakt med oss på mail butikktromso@norskflid.no eller via Facebook. Vi klargjør varenfor deg. Hent varen hos oss i butikken eller vi kan sende kostnadsfritt innen Norge. Betaling via Vipps eller med kort i butikken.

Corona tiltak hos oss

Ønsker du å handle?

Ta kontakt med oss på mail butikktromso@norskflid.no eller via Facebook.
Vi klargjør varen for deg.


Hent varen hos oss i butikken eller vi kan sende kostnadsfritt innen Norge.
Betaling via Vipps eller med kort i butikken.

Norsk design i vår gavebutikk

siden 1922

Vi har spesialisert oss på norsk og lokal design og bunader fra Nordland, Troms og Finnmark. De Nord Norske bunadene syr vi  i vår lokale systue, og her kan du også kjøpe alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt.

Butikken vår i Sjøgata 4 er snart 100 år, og er for en institusjon å regne. Den har gjennomgått flere fornyelser i årenes løp, men innholdet har alltid vært basert på den utrettelige interessen for norsk design og norske husflids- og håndverkstradisjoner. Vi er genuint opptatt av norsk design og det som skapes i Norge. I vår butikk finner du et utvalg av produkter, håndplukket av oss, som er skapt av norske og skandinaviske designere. Her finner du alt fra klassikere som Mariusgenser og Rørospledd til garn og produkter fra lokale designere og handverkere.

Velkommen!

Systua vår

vi syr for deg i tromsø

Vi er eksperter på bunader fra Nordland, Troms og Finnmark! Som alle butikker i Norsk Flid Husfliden, kan butikken i Tromsø levere så å si samtlige av Norges mer enn hundre bunader. Men det er bare bare bunadene fra Nordland, Troms og Finnmark som sys her på systua i Tromsø, og våre bunadstilvirkere legger all sin sjel og ære i arbeidet med bunaden din.

 Vår kompetanse er bygget opp gjennom over 90 år her i byen, og vi legger vekt på at du skal få den gode følelsen av ekthet og tilhørighet ved å eie og bruke en vakker bunad. Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig service og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

Velkommen til oss i Sjøgata 4 i Tromsø sentrum.

Garn og strikk

garnavdelingen

Vi har en stor og innholdsrik garnavdeling i nye lokaler åpnet våren 2018. Butikkutvidelsen ga oss flott takhøyde til garnhyllene og det formelig bugner av garnkvaliteter og strikkeoppskrifter hos oss. Vi fører utvalgte garn fra Rauma Ullvare, Sandnesgarn, Hillesvåg Ullvarefabrikk, Navia fra Færøyene, Lofoten Wool og Du store Alpakka. Vi har fagkompetansen og hjelper deg gjerne med å komme igang eller videreutvikle dine strikkeprosjekt.

I vår nye garnavdeling står kaffemaskinen klar til enhver tid rett ved siden av en god sofa, kom gjerne å slå deg ned for en strikkestund om du er i sentrum. Kaffen er selvfølgelig gratis og vi blir kjempeglad for besøk i strikkesofaen. Hjertelig velkommen til en kreativ og hyggelig stund hos oss i Sjøgata 4.

 

Se våre bunader

Bilde av Nordlandsbunaden

Nordlandsbunaden

Bilde av Mannsbunad for Troms og Nordland

Mannsbunad for Troms og Nordland

Bilde av Tromsbunaden for kvinner

Tromsbunaden for kvinner

Bilde av Balsfjordbunad

Balsfjordbunad

Bilde av Nord-Norges festdrakt

Nord-Norges festdrakt

Bilde av Malangsdrakten

Malangsdrakten

Bilde av Finnmarksbunaden

Finnmarksbunaden

Bunadservice

Passer bunaden din fortsatt perfekt? Alle våre bunader er sydd for å vare i generasjoner. Derfor er det lagt opp til inn- og utsying og andre justeringer.

Gi bunaden din velfortjent pleie med vår bunadservice. Da tar vi en ordentlig gjennomgang av bunaden din – vi tilpasser, justerer og fikser – så den blir så god som ny.