NORSK FLID HUSFLIDEN Tromsø

Tromsø

Vi har spesialisert oss på bunader fra Nordland, Troms og Finnmark, og leverer disse gjennom alle Norsk Flid Husflidens 29 butikker.


I vår bunadbutikk kan du også kjøpe alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt. Vår kompetanse er bygget opp gjennom over 90 år, og vi legger vekt på at du skal få den gode følelsen av ekthet og tilhørighet ved å eie og bruke en vakker bunad. Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig sørvis og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

Bunader - sydd for våre generasjoner

KOm tettere på våre bunader

Kom gjerne innom vår butikk og systue i Sjøgata 4.
Vi hjelper deg gjerne med prøving og gir deg gode tips og råd.

Velkommen!

Norsk Flid på instagram

Våre lokale bunader

Bilde av Mannsbunad for Troms og Nordland

Mannsbunad for Troms og Nordland

Bilde av Nordlandsbunaden

Nordlandsbunaden

Bilde av Nordlandsbunaden

Nordlandsbunaden

Bilde av Tromsbunaden for kvinner

Tromsbunaden for kvinner

Bilde av Balsfjordbunad

Balsfjordbunad

Bilde av Malangsdrakten

Malangsdrakten

Bilde av Nord-Norges festdrakt

Nord-Norges festdrakt

Bilde av Finnmarksbunaden

Finnmarksbunaden

Nyheter

Bilde av Tromsø

VINN EN NORDLANDSBUNAD FOR KVINNER

2018 er året da Nordlandsbunaden er 90 år, og det feirer vi ved å ha en konkurranse der man kan vinne en komplett Nordlandsbunad for kvinner med sølv, sko, cape og lue i butikken hos oss. Bunaden skreddersys her i Tromsø på systua vår i Sjøgata, alle mål og prøvinger må tas her i Tromsø. (Er man så heldig å vinne, må eventuelle reiser og opphold dekkes av vinneren selv.)

I 90 år har bunadsnemda i Hålogaland jobbet for og med bunaden for å ivareta det originale som ble godkjent i 1928. Vi er stolte og ydmyke for å være en av utsalgene som er godkjent av nemda og som leverer Nordlandsbunaden for kvinner etter originale mønstre og farger. Det at vi får være med å bevare bunaden lik originalen er svært viktig for oss som faghandel. Vi vil rette en stor takk og et ekstra Hurra! for nemda som gjør denne viktige jobben for landsdelsbunaden vår. 

For å delta i konkurransen må man besøke vår butikk og svare på 5 spørsmål angående Nordlandsbunaden sin historie og tradisjon. Vil du vinne? Kom å prøv lykken i vår butikk i Sjøgata 4.

Obs! det er kun mulig å levere ett svarark per oppmøtte person og alle svar må være korrekt for å delta i trekkingen. Man kan ikke overdra premien til tredje person. (Dermed kan ikke venner og kjente hjelpe deg å øke dine vinnersjanser) Vi vil trekke den heldige vinneren 6.September 2018.

Utfyllende konkurranseregler finner du på oppslag i vår butikk, samt at alle deltagere får en utskrift av disse.

Bilde av Tromsø

stellaria

Atelier Stellaria skaper gjennom strikk og vev flotte lokale produkter. På hennes hjemmeside står det at "Atelier Stellaria vil bidra til å bevare den tause håndverkskunnskapen og bruke håndverket til å skape tekstiler som passer inn i vår tid. Atelier Stellaria drives av Charlotte Engstad som formgir og produserer tekstiler til interiør, bekledning og bunad samt klær til barn og voksne."

Hos oss finner du et utvalg av Stellariaprodukter, vi nevner: Lue og skjerf i merinoull til dame og herre. Vakre håndvevde pledd i Norsk ull og vevde sjal. Vi ønsker alle velkommen til en lokal, kreativ og fargerik kvalitetshandel.

Bilde av Tromsø

Klassiske tøfler i filt. Våre haustøfler er håndtovet i 100% merinoull. Kun hos Norsk Flid Husfliden. Tøflene leveres i en flott skoeske, som formidler historien bak tøffelen. Det følger også med en praktisk tøypose til å ha tøffelen i når den er med på reise. Haustøffelen er eksklusiv for Norsk Flid Husfliden. En skikkelig gaveklassiker som aldri går av moten!

 

Designeren Tore Håvold har gitt "husflidstøffelen" nye detaljer. Den nye logoen kombinerer det tradisjonelle med det moderne. Vevd tekstilbånd, nye farger og logotrykk på sålen, gir den et moderne retro-utrykk, samtidig som det karakteristiske særpreget er bevart.

En vakker og klassisk tøffel, som nå er gjort tilgjengelig for generasjoner.

Bilde av Tromsø

byvotten

Byvotten er designet av Tromsødamen Sissel Johansen for Norsk Flid Husfliden i Tromsø. Vårt landemerke Ishavskatedralen og våre "husdyr" Rein finner du på vottene. Nordlyset jager over himmelen og stjernene blinker til deg.

Vi selger mønster og garn til Byvotten og ferdige votter i vår butikk i Sjøgata, vi sender også om du bor utenfor byen. Dette er vel gaven til den riktige by patrioten ? :-)

Inspirasjon fra vår nettbutikk

Besøk vår nettbutikk her ››