Den Originale Sognebunad. Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Sognebunad Se bilde av hele bunaden

Sognebunad

Sognebunaden ble utarbeidet av Anna Knudsen i 1920-årene med utgangspunkt i draktskikken på 1800-tallet. Bakgrunnsmaterialet er i hovedsak hentet fra midtre og indre Sogn, men bunaden er ikke direkte kopiert. Livet kalles "aoliv" i Sogn og kommer idag i mange ulike brokader med svarte fløyelskanter. Stakken er rynket og har en bord nederst som viser landskapet i Sogn. Til bunaden brukes det skjorte med broderier, og voksne kvinner kan ha grønnskjorte med lyger. Mørkt forkle og løslomme kan variere i valg av stoff.

Herrebunaden kom i bruk tidlig på 1900-tallet og bygger på draktmateriale fra første del av 1800-tallet uten å være nøyaktig kopiert. Vi lager to varianter av bunaden som begge bruker svart vadmelsbukse. Den ene har hvit trøye med svarte kanter og rød vest, og den andre har rød trøye med grønn vest. Snittet på trøyen går tilbake til Renessansen og buksen med smalt "lok" er preget av Empirstilen.

Strømpene til mannen er strikket i ubleket hvitt ullgarn og kan ha ulike mønstre. Strømpebåndene er bregdet i ulike farger.

dame kr. 24.700,-*

*Inkl. liv, stakk, forkle, belte og veske. Skjorte og sølv kommer i tillegg.

herre kr. 38.300,-*

*Inkl. vest, knebukse og trøye.Skjorte, sokker, sokkebånd og sølv kommer i tillegg.

Denne bunaden produseres hos Norsk Flid Husfliden Bergen. Ta kontakt med oss eventuelt din nærmeste Norsk Flid Husfliden butikk for bestilling.

Disse bunadene blir sydd hos Norsk Flid Husfliden Bergen.