Den Originale Finnmarksbunaden. Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Finnmarksbunaden Se bilde av hele bunaden

Finnmarksbunaden

I 1968 vises Finnmarksbunaden for kvinner for første gang. Den har vært et møysommelig arbeide av innhenting av historisk materiale for å kunne utarbeide denne bunaden. Under raseringen i 1944 gikk store deler av drakthistorien tapt, det ble derfor søkt i bildearkiver, skriftlig materiale og i museer for å hente frem Kvinnebunaden for Finnmark Fylke.
En Finnmarksbunad er ikke bare en Finnmarksbunad, du kan velge mellom sort og blå stakk og cape, samt bleket og ubleket skjorte. Bunaden preges av et solid handverk og bevaring av historiske teknikker. Finnmarksbunaden har nøye utarbeidede retningslinjer fra Finnmark Fylkeshusflidslag som vi er stolte over å få forvalte gjennom produksjon i vår systue i Tromsø.
Det finnes like mange historier om Finnmarksbunaden som det finnes Finnmarksbunader. Din historie begynner den dagen du bestemmer deg. Vi syr alle Finnmarksbunadene våre for hånd og med hjerte i vår lokale systue i Tromsø. Ta kontakt med din nærmeste Norsk Flid Butikk for å bestille din Finnmarksbunad. 

Kr. 30.800,-*

Inkl. stakk m/lomme, understakk og vest. Skjorte, cape, hodeplagg og sølv kommer i tillegg.