NORSK FLID HUSFLIDEN Arendal

Norsk Flid Husfliden Arendal –  varige gleder

Varige gleder 
Det er med ekte stolthet Norsk Flid Husfliden Arendal rundet 80 år i 2015. Vår virksomhet har gjennom en lang årrekke sikret kunnskap om vår felles kulturarv og norsk flid fra Aust-Agder, og vi tar et viktig ansvar for å foredle og ivareta den rike tradisjonen videre slik at din drøm kan gå i oppfyllelse. 

 

Vi syr for deg i gågata i Arendal by
Hva med å gjøre alvor å anskaffe drømmebunaden, selveste Åmlibunaden? Våre nye folkedraktmodeller Tveitdrakt eller Ramsedrakt - også de med røtter fra Åmli -  vil du kanskje falle helt pladask for når du blir kjent med dem!  
Våre dyktige bunadtilvirkere har den ypperste kunnskap om hvordan din bunad eller drakt skal se ut og sys riktig. Den kvaliteten du får når du syr hos oss på Husfliden, er tuftet på avgjørende elementer som korrekt mønster og sømteknikker, kompetansekrav og samhandling. Detaljer og finesse ligger videre i den enkeltes erfaring og yrkesstolthet. Til sist vil vår kvalitetskontroll på huset sikre deg det beste av det beste. 


Bli inspirert i hjertet av gågata i Arendal
Garn, klær, gave- og interiørprodukter av både regional, norsk eller nordisk design og kvalitet samt alt av tilbehør til din bunad eller drakt kan ses, prøves og handles hos oss. Vi nevner med glede eksempelvis Gunnar Helle-sølvRauma/PT, Du Store Alpakka og Hillesvåg, Birgit By Kristine Vikse, Siri Brodersen, OleanaDale of Norway, Haustøffelen og tøfler fra Glerups, Rørostweed, Ment, FunkiDorisHasla, Hillestad, Huldresølv, Ekelund, Växbolin eller Lapuan Kankurit.

 

-Ses i byen!

 

 

Bunader - sydd for våre generasjoner

KOm tettere på våre bunader

Kom gjerne innom vår butikk og systue i Tollbodgaten 2.
Vi hjelper deg gjerne med prøving og gir deg gode tips og råd.

Velkommen!

Våre lokale bunader

Bilde av Åmlibunad fra Aust-Agder Dame

Åmlibunad fra Aust-Agder Dame

Bilde av Åmlibunad Herre

Åmlibunad Herre

Bilde av Gråtrøye Åmli

Gråtrøye Åmli

Nyheter

Bilde av Arendal

STRIKKETID - NYHETER FRA Du store alpakka 

 

For dere som liker alpakkaull, har vi nylig fått to nye garntyper fra Du Store Alpakka (DSA). 

 

Alpakka Tweed består av 50% alpakka, 30% merinoull og 20% donegal (tweed etter gamle irske tradisjoner). Garnet har et klassisk, rustikt preg, men er likevel mykt og deilig. Dette kommer i 12 fint avstemte, kjølige og varme toner, og strikkes på pinne nr. 5.

 

Alpakka Fur er den andre nyheten fra DSA. Dette er et deilig mykt pelsgarn i 59% alpakka og 41% merinoull. Tenk, pelsgarn i rene naturfibre! Pelsgarnet kommer i syv dype farger pluss naturhvitt. Dette blir flott i hele plagg, men kan også strikkes sammen med andre garntyper. Strikkes på pinne nr. 8.

 

Til begge disse to garntypene har DSA laget et flott hefte med oppskrifter som passer til hele familien.

 

Kom og se i vår flotte garnavdeling!

Bilde av Arendal

strikketid - nyheter til baby - fra rauma

 

Som du nok allerede vet, får du flott kvalitetsgarn fra Rauma/PT hos oss i Norsk Flid Husfliden Arendal.

 

 Har du småtroll å strikke til? -Nå har vi  altså fått nye, flotte oppskriftshefter til baby fra Rauma!

 

Det ene, er Baby design nr. 26, med tradisjonelle norske mønstre til baby strikket i Baby Panda. Baby Panda består av 100% merinoull.

 

Det andre, er Baby design nr. 25, noe vi er spesielt begeistret for. Kjempefine oppkrifter for 100% norsk kamull-garn.

 

Kortreist er miljøvennlig!

Bilde av Arendal

barnebunad I SKUDDET

For deg som ønsker å gi barnet ditt en flott bunad, som gjerne kan gå i arv, har vi i Arendal flere gode valgalternativer for deg!

Ønsker du Åmlibunad, syr vi denne til både gutt og jente etter mål. Barnebunad til gutt og jente er i skuddet som aldri før. Bunaden er utviklet i tråd med våre stolte bunadstradisjoner og er inspirert av empirestilen, en klesmote fra 1795 - 1825. Velkommen til gode råd og veiledning hos oss i Norsk Flid i Tollbodgaten 2, Arendal.


Fantasibunadene til gutt og jente er noe rimeligere, og finnes på lager i størrelsene 2-12 år.

Bunaden er laget med justeringsmuligheter slik at barnet kan bruke den over flere år. Dette blir et flott supplement til vår lokale Åmlibunad.

Du finner den hos oss og de øvrige Norsk Flid Husfliden-butikkene landet rundt. Vær kresen når du kjøper bunad til barna, de fortjener som oss voksne å få en bunad som er velsittende og velsydd.

 

For flere bilder og mer informasjon sjekk vår blogg Madeinnorwaynow.

Bildene av den nye barnebunaden er fra bunadboken Scandinavian Folklore vol II, av Laila Duran. Ta en titt på de flotte bunadene: www.scandinavianfolklore.com.

Inspirasjon fra vår nettbutikk

Besøk vår nettbutikk her ››