Den gode gaven er gitt fra hjertet, noe mottakeren har ønsket seg og giver har ønsket å gi. Vi hos Norsk Flid Husfliden Tromsø ønsker å være en motvekt til bruk og kast samfunnet, hos oss får du gaver med god kvalitet som er ment å vare lenge. Vi ønsker alle lykke til med jakten på den perfekte gaven som begeistrer i lang tid. Her kommer litt gaveinspirasjon fra Norsk Flid Husfliden Tromsø.
Haus i høstens farge

Haus

Klassiske tøfler i filt. Våre haustøfler er håndtovet i 100% merinoull. Kun hos Norsk Flid Husfliden. Tøflene leveres i en flott skoeske, som formidler historien bak tøffelen. Det følger også med en praktisk tøypose til å ha tøffelen i når den er med på reise. Haustøffelen er eksklusiv for Norsk Flid Husfliden. En skikkelig gaveklassiker som aldri går av moten!

 

Designeren Tore Håvold har gitt "husflidstøffelen" nye detaljer. Den nye logoen kombinerer det tradisjonelle med det moderne. Vevd tekstilbånd, nye farger og logotrykk på sålen, gir den et moderne retro-utrykk, samtidig som det karakteristiske særpreget er bevart.

En vakker og klassisk tøffel, som nå er gjort tilgjengelig for generasjoner.

Byvotten

Mønster for å strikke selv eller ferdige votter.

Byvotten

Byvotten er designet av Tromsødamen Sissel Johansen for Norsk Flid Husfliden i Tromsø. Vårt landemerke Ishavskatedralen og våre "husdyr" Rein finner du på vottene. Nordlyset jager over himmelen og stjernene blinker til deg.

Vi selger mønster og garn til Byvotten og ferdige votter i vår butikk i Sjøgata, vi sender også om du bor utenfor byen. Dette er vel gaven til den riktige by patrioten ? :-)

Manndalsvotter fra Troms

Manndalsvotter fra Troms

manndalsvotter

Manndalsvotter fra Troms kan man velge om man vil kjøpe ferdig eller strikke selv, vi har begge alternativene. To flittige damer fra Manndalen i Troms strikker gjennom hele året mangfoldige vottepar for både damer og herrer. Vi ønsker hjertelig velkommen til enten en enkel handel eller en kreativ arbeidshandel :-)

Stellaria

Stellaria

stellaria

Atelier Stellaria skaper gjennom strikk og vev flotte lokale produkter. På hennes hjemmeside står det at "Atelier Stellaria vil bidra til å bevare den tause håndverkskunnskapen og bruke håndverket til å skape tekstiler som passer inn i vår tid. Atelier Stellaria drives av Charlotte Engstad som formgir og produserer tekstiler til interiør, bekledning og bunad samt klær til barn og voksne."

Hos oss finner du et utvalg av Stellariaprodukter, vi nevner: Lue og skjerf i merinoull til dame og herre. Vakre håndvevde pledd i Norsk ull og vevde sjal. Vi ønsker alle velkommen til en lokal, kreativ og fargerik kvalitetshandel.

Papirklipp

Papirklipp

Papirklipp

Med små sakseklipp har Karen skapt de flotteste kunstverk. Vi har et rikholdig utvalg av Karen Bit sine arbeider. Dette er den perfekte gaven å sende med posten forde det er lett, flatt og godt embalert. Velkommen til en fortryllende nyklippt handel.

Tromsøpalmepledd

Tromsøpalmepledd

Tromsøpalmen i gave til en venn?

Med utgangspunkt i vår kjente og kjære Tromsøpalme har vi på Norsk Flid Husfliden i Tromsø fått spesialdesignet et Røros Tweed pledd. Dette er nå for salg i butikken vår. Om du ikke bor i Tromsø, men ønsker å kjøpe et alikevel, kan vi sende det per post. Ring oss gjerne om du har noen spørsmål. Vi ønsker alle velkommen innom for en hyggelig handel.

SNØ

SNØ

"Snø" som varmer

Snø er et nytt pledd designet spesielt til Norsk Flid Husfliden Tromsø. Vi har fått fantastisk designhjelp fra Tank Design i Tromsø. Produsenten er Røros Tweed, så dette er et kvalitetspledd som varmer godt. Snøen som vi kjenner så godt her oppe i Tromsø gjør seg svært godt på et pledd man kan krype under på kalde vinterdager. Vi håper dere er like begeistert som oss for vår designnyhet fra Tromsø. Velkommen innom.

Nord-Norges festdrakt

Nord-Norges festdrakt

Nord-Norges festdrakt

-med røtter i Nord-Norsk drakttradisjon.

Vi er stolte av å kunne presentere Nord-Norges Festdrakt hos Norsk Flid Husfliden i Tromsø.

Etter grundige undersøkelser av Nord-Norske drakttradisjoner, har vi utarbeidet en festdrakt basert på mangfoldet i tradisjonene.

Nord-Norge var kjent for handel med verden utenfor og noen ganger kom mannen hjem med “kjøpestoffer” fra det nære og fjerne utland.

 Nord-Norges festdrakt kan derfor varieres i farger og mønster på både skjorte, forkle og silkeskjerf, alt etter hva hjertet behager eller hva mannen har tatt med hjem til deg.  <3

Om du har spørsmål om festdrakten er det bare å ta kontakt med oss her på Norsk Flid Husfliden Tromsø, vi hjelper deg gjerne.