Mandal

I snart 100 år har Vestagder Husflid AS formidlet norske bunads- og håndverkstradisjoner. Med butikk i Mandal og Kristiansand er vi er stolte av virksomheten vår og legger stor vekt på å ha høy kunnskap om alt vi formidler og selger. Vi ønsker å tilby produkter av beste kvalitet og legger vår ære i fornøyde kunder. 
Mye har forandret seg siden oppstarten i 1924 og vi har gjort endringer i takt med tiden. 
Vi har spesialisert oss på bunader fra Vest-Agder, og leverer disse gjennom alle Norsk Flid Husflidens 29 butikker. I vår bunadsbutikk kan du også kjøpe alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt. Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig sørvis og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

Velkommen til oss – en unik handleopplevelse.

Se våre bunader

Bilde av Barnebunad fra Vest-Agder

Barnebunad fra Vest-Agder

Bilde av Rekonstruert Vest-Agder drakt fra 1810

Rekonstruert Vest-Agder drakt fra 1810

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med plissestakk

Bunad fra Vest-Agder med plissestakk

Bilde av Brudepar fra Vest-Agder

Brudepar fra Vest-Agder

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med stripestakk

Bunad fra Vest-Agder med stripestakk

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med rynkestakk

Bunad fra Vest-Agder med rynkestakk

Nyheter

På refleksdagen torsdag 17. oktober har vi tilbud på Morilds refleksplagg! Velkommen:)!

På refleksdagen torsdag 17. oktober har vi tilbud på Morilds refleksplagg! Velkommen:)!

Rette bunaden?

Har du behov for å justere bunaden din? Vi hjelper deg gjerne! 

På systua vår kan vi vurdere jobben som må gjøres med bunaden og gi et prisoverslag. Hver jobb er unik og derfor er det fint om du tar med deg bunaden hit til oss slik at vi kan se den før en eventuell retting gjøres.

Vi tar imot rettinger av bunader fra eget distrikt og andre deler av landet. 

Ta kontakt med vår ekspertise for timebestilling på tlf. 38 27 29 00.

 

Bunadstilbehør

Det finnes flere valgmuligheter innen skjorter, sko, bunadsølv, silketørkler, ullsjal og hodepynt. Noe av tilbehøret hører til bunaden, mens noe annet kan suppleres etter hvert som man ønsker det. Vi gir deg gjerne råd om hvilke muligheter som finnes.

Mye av bunadsølvet vi selger er direkte kopi av gamle bevarte modeller og fås kun kjøpt hos Norsk Flid Mandal og Norsk Flid Kristiansand. Om du langt unna sender vi gjerne sølvet til deg.

Vi gir deg gjerne veiledning om hvilket sølv som hører til hvilke bunader og hvordan det skal festes på bunaden. I bunadsavdelingen vår finner man byens beste utvalg av silketørklær. De vakre fargene i silketørklærne kan gi bunaden din det personlige preget du ønsker.  

  Tilbehør til bunad er en gave som vil bli verdsatt og som er en glede å gi til den som går og ønsker. 

Systua

En trapp opp fra butikken, så er du der. I systua. I det som for oss er det aller helligste. De ansatte på systua har lang erfaring, mange med svennebrev i bunadstilvirkning og alle med stor kjærlighet for faget. Her gjør vi klar materialpakker, klipper, syr og retter. Vi kvalitetssikrer hver eneste bunad som selges. I Mandal har vi naturlig nok et spesielt hjerte for de flotte bunadene fra Vest-Agder. Hver og en har en helt unik historie. Vil du ta del i historien vår?

 Vi har laget flere filmer som viser produksjonen av bunadene våre. Se nederst på siden.

 

 


Garn og Strikk

Heldigvis finnes det fortsatt mange som finner glede i sitt håndarbeid. Om man strikker, hekler, vever eller driver med en annen tradisjonsrik håndarbeidsteknikk, hjelper vi deg så langt det lar seg gjøre.

Strikkeinteressen i landsdelen er stor og vi ønsker å imøtekomme både den erfarne såvel som den uerfarne. Garn, pinner og oppskrifter på klassikere og nyheter finner du alltid hos oss. Om du ikke strikker selv eller har noen å strikke for deg, har våre garnleverandører mange flotte maskinstrikkede plagg.

Velkommen innom for inspirasjon til ditt neste prosjekt!

Våre garnleverandører og deres garnkvaliteter: 

Rauma: Finull - Lamullgarn - Vams/PT3 - 3-tråds strikkegarn - 2-tråds gammelserie - Mitu - Tumi - Puno - Plum - Baby Panda - Pandora - Petunia - Sumatra - 1-tråds prydvevgarn - 2-tråds prydvevgarn - Ullflor 

Du Store Alpakka: Sterk - Mini Sterk - Faerytale - Pus - Pima Baby - Alpakka Wool - Air - Soul - Sky - Tynn Alpakka - Tweed

Sandnes Garn: Smart - Sisu - Merinoull - Tynn Merinoull - Lanett babyull - Børstet Alpakka - Robust

Hillesvåg Ullvarefabrikk: Strikkepakker 

 

 

Gave og interiør

Hillestad jobb.jpg
Hillestad jobb.jpg

Vi tilbyr varige produkter av høy kvalitet og har en genuin interesse for norsk design og norske husflids- og håndverkstradisjoner. Vi er opptatt av det som skapes i Norge, samtidig som vi kan tilby solid skandinavisk design og håndverk.

 

Tekstil og interiør: Røros Tweed - Spinnerigården i Grimstad - FRAM Oslo - Granberg Garveri - Ekelund - Växbo Lin - Lapuan Kankurit - Klippan - Vevstua - MENT - Skaugum bestikk - Freemover - Bjørklund - Bengt & Lotta - Trevarer - Tinn - Smijern - Høvda Verksted - Astrid Glass - Knapstad Glass fra Kristiansand - Othilies keramikk - Maud keramikk - Asbjørn Pettersen - GoForm - ERT keramikk - Henning - Birkerød Pottemageri 

Klær, tøfler og tilbehør: Oleana - Mester Design - Blæst regntøy - Dalia - Gullfugl - Lille Lam - MORILD - Rauma ferdigstrikk - TOVA - Kristine Vikse - MyWalit - Mariedal Design - Zand Amsterdam - Tyrihans 

Smykker: Hillestad - Huldresølv - Kazuri - MARIE 

Brosjyre

Praktisk informasjon

Når du har fått bunad er det mye som er nytt og det kan være vanskelig å huske hvordan alt skal snøres, festes og danderes. Derfor har vi laget noen filmer som kan hjelpe deg. Se også andre nyttige filmer nedenfor. 

Filmer med praktisk informasjon

Filmer fra systua vår