Kristiansand

Butikken vår ligger i Gyldenløves gate rett ved gågata Markens. 

 I snart 100 år har Vestagder Husflid AS formidlet norske bunads- og håndtverkstradisjoner. Med butikk i Mandal og Kristiansand er vi er stolte av virksomheten vår og legger stor vekt på å ha høy kunnskap om alt vi formidler og selger. Vi ønsker å tilby produkter av beste kvalitet og legger vår ære i fornøyde kunder.
 Mye har forandret seg siden oppstarten i 1924 og vi har gjort endringer i takt med tiden.
Vi har spesialisert oss på bunader fra Vest-Agder, og leverer disse gjennom alle Norsk Flid Husflidens 29 butikker. I vår bunadsbutikk kan du også kjøpe alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt.  Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig sørvis og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

 Velkommen til oss – en unik handleopplevelse.

Se våre bunader

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med rynkestakk

Bunad fra Vest-Agder med rynkestakk

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med stripestakk

Bunad fra Vest-Agder med stripestakk

Bilde av Bunad fra Vest-Agder med plissestakk

Bunad fra Vest-Agder med plissestakk

Bilde av Brudepar fra Vest-Agder

Brudepar fra Vest-Agder

Bilde av Rekonstruert Vest-Agder drakt fra 1810

Rekonstruert Vest-Agder drakt fra 1810

Bilde av Barnebunad fra Vest-Agder

Barnebunad fra Vest-Agder

Nyheter

Rette bunaden?

Har du behov for å justere bunaden din?  - Vi hjelper deg gjerne! 

På systua vår kan vi vurdere jobben som må gjøres med bunaden din og gi et prisoverslag. Hver jobb er unik og derfor er det fint om du tar med deg bunaden hit til oss slik at vi kan se den før en eventuell retting gjøres. 

Vi tar imot rettinger av bunader fra eget distrikt og andre deler av landet.
Ta kontakt med vår ekspertise for timebestilling. 

 


Systua

 

En trapp opp fra butikken, så er du der. I systua. I det som for oss er det aller helligste. De ansatte på systua har lang erfaring, mange med svennebrev i bunadstilvirkningsfaget og alle med stor kjærlighet for faget. Her gjør vi klar materialpakker, klipper, syr og retter. Vi kvalitetssikrer hver eneste bunad som selges. I Kristiansand har vi naturlig nok et spesielt hjerte for de flotte bunadene fra Vest- Agder. Hver og en har en helt unik historie. Vil du ta del i historien vår?

Vi har laget flere filmer som viser produksjonen av bunadene våre. Se nederst på siden. 

 

Bunadstilbehør

 

Det finnes flere valgmuligheter innen skjorter, sko, bunadsølv, silketørkler, ullsjal og hodepynt. Noe av tilbehøret hører til bunaden, mens noe annet kan suppleres etter hvert som man ønsker det. Vi gir deg gjerne råd om hvilke muligheter som finnes.

Mye av bunadsølvet vi selger er direkte kopi av gamle bevarte modeller og fås kun kjøpt hos Norsk Flid Mandal og Norsk Flid Kristiansand. Om du bor langt unna er det ingen problemer for oss å sende sølvet til deg. Vi gir deg gjerne veiledning om hvilket sølv som hører til hvilke bunader og hvordan det skal festes på bunaden. I bunadsavdelingen vår finner man byens beste utvalg av silketørkler. De vakre fargene i silketørklerne kan gi bunaden din det personlige preget du ønsker.  

  Tilbehør til bunad er en gave som vil bli verdsatt og som er en glede å gi til den som går og ønsker. 

 

 

 

Gave og Interiør

Vi baserer vår oss på å kunne tilby varige produkter av høy kvalitet og har en genuin interesse for norsk design og norske husflids- og håndverkstradisjoner. Vi er opptatt av det som skapes i Norge, samtidig som vi kan by på solid skandinavisk design og håndverk. 

 

Tekstil og interiør: Røros Tweed - FRAM Oslo - Spinnerigården i Grimstad - Granberg Garveri - Lapuan Kankurit Vevstua - Klippan - Othilies keramikk - Maud keramikk - Asbjørn Pettersen - GoForm - ERT keramikk - Henning - Birkerød Pottemageri - MENT - Skaugum bestikk - Freemover - Bjørklund - Bengt & Lotta - Trevarer - Tinn - Smijern - Høvda Verksted -

 

Klær og tilbehør:  Oleana - BLÆST regntøy - Mester Design - Rauma ferdigstrikk - Dale of Norway - Lille Lam - Gullfugl - MORILD - Kristine Vikse - TOVA - MyWalit - Mariedal Design - Zand Amsterdam - Tyrihans - 

 

 Smykker: Hillestad - Huldresølv - Kazuri - MARIE - 

                                                                                                                                        

 


Garn & Strikk

Håndarbeid har opp gjennom tidene betydd mye for mange. Heldigvis er det fortsatt sånn at vi finner en uvurderlig glede i vårt håndarbeid. Om du strikker, hekler, vever eller driver med en annen tradisjonsrik håndarbeidsteknikk hjelper vi deg så langt det lar seg gjøre.  

Strikkeinteressen i landsdelen vår er stor og vi ønsker å kunne imøtekomme både den erfarne, såvel som den uerfarne. Garn, pinner og oppskrifter på klassikere og nyheter finner du alltid hos oss. Om man ikke strikker selv eller har noen til å strikke for seg, har våre garnleverandører mange flotte maskinstrikkede plagg.  

  

 Rauma Ullvarefabrikk: Finull - Lamullgarn - Vams/ PT3 - 2 tråds gammelserie - 3 tråds - Mitu -- Tumi - Plum - Puno - Baby Panda - PT Pandora - PT Petunia - PT Sumatra - 1 tråds prydvev - 2 tråds prydvev - strikkepakker - ullflor

Hillesvåg Ullvarefabrikk: Sølje Pelsullgarn - Tinde Pelsullgarn - strikkepakker

Sandnes Garn: Smart - Alpakka - Mini Alpakka - Merinoull - Tynn Merinoull - Duo - Alpakka Silke - Silk Mohair

Du Store Alpakka: Sterk - Mini Sterk - Tynn Alpakka - Wool - Faerytale - Pus - Air - Soul - Sky

 

 

Brosjyrer

Praktisk informasjon

Når du har fått bunad er det mye som er nytt og det kan være vanskelig å huske hvordan alt skal snøres, festes og danderes. Derfor har vi laget noen filmer som kan hjelpe deg. Se også andre nyttige filmer nederst på siden.

Filmer med praktisk informasjon

Filmer fra systua vår

Bildegalleri