Lokale strikkemønstre

Lokale strikkemønstre

Lokale strikkemønstre

Vi har mønster og garn til mange forskjellige lokale strikkeplagg. Velkommen innom for en prat! :)

Hønefossgenseren. Kan strikkes i valgfrie farger til herre, dame og barn. Det finnes også mønster til lue og votter med samme motiv. 

 

Ådalsgenseren. Finnes i herre-, dame- og barnestørrelse.

 

Ringeriksvotten. Med galgefurua og teksten KooE (= ringer i KE = Ringerike).

 

Ringeriksstrømpa.

Norsk Flid rundt Hønefoss

Norsk Flid rundt Hønefoss

Norsk flid rundt i Hønefoss!

Det er ikke rent lite historie som skrives i Norsk Flid Husfliden Hønefoss – både før og nå. Butikken ble stiftet som husflidsutsalg allerede i 1930, og i 1939 flyttet de inn i dagens lokaler som riktignok gjennomgikk en grundig oppussing et par år tilbake. I dag er dette en lekker gavebutikk med norsk design og lokale husflidsprodukter. Butikken fokuserer dessuten på kunnskap om og utstyr til et bredt utvalg av husflidsteknikker og garn.

Bunadstilvirkning og salg står sentralt for Husfliden Hønefoss, hovedsakelig lokale bunader og drakter som Ringeriksbunaden, Gammel Ringeriksdrakt og Ådalsbunaden. Til 75 års jubileet i 2005 ble det laget nok en vakker drakt, Furustakken, designet av May Venke Sem-Jacobsen, daglig leder i butikken! Wow og gratulerer sier vi bare! Så dette er i hvert fall riktig sted å komme innom for å snakke med designeren bak din kommende drakt. Alle bunader og drakter er lokalt produserte.

 

Se de flotte bildene i artikkelen på blogazinet vårt her!
Husflidsutstilling

Husflidsutstilling

 

Snørestøvletter

fra Klavenes, flotte til bunaden.

 

Furustakken

Furustakken

furustakken - spesielt designet for ringerikes husflidsforenings 75-årsjubileum

Harald Hårdråde. Olav den Hellige. Sigurd Syr. Halvdan Svarte. Alle disse var store, norske sønner og menn, som vokste opp på Ringerike. Som alle andre tingsteder hadde også Ringerike sitt eget rettersted, kalt Tandbergmoen. Her finner du Galgefurua, som var treet den dødsdømte ble hengt i. I dette treet finner du fremdeles i dag jernklaven som tauet ble festet i.

Furustakken er designet av May Venke Sem-Jacobsen, som du til daglig treffer bak disken hos Norsk Flid Husfliden på Hønefoss. Blusen er designet av Else Østby. Furustakken får du kjøpt både ferdig sydd og som materialpakker. Ønsker du å sy selv, tilbys det kurs som du kan delta på. Til Furustakken finnes også en bolero, designet av Guro Hildisch, på oppdrag fra Norsk Flid Husfliden på Hønefoss. Hun lager også denne boleroen på bestilling. Dersom du ønsker å strikke selv, får du mønster og garn hos Norsk Flid Husfliden på Hønefoss.