Gamle Valdresbunaden 100 år 15/11-2014!

Gamle Valdresbunaden 100 år 15/11-2014!

Gamle Valdresbunaden over 100 år!

 

 

15/11.1914 vart fyrsteutkastet til Gamle Valdresbunaden presentert i bladet Heimen av Hulda Garborg. Den var landets fyrste designa bunad!

 

 

 

 

WENCHE ANDERSEN FOR MAGNOR

Nyhet

Wenche andersen FOR MAGNOR

 

Flere spennende nyheter til Rakfiskfestivalen har vi også.

Magnor Glass har kommet med en ny serie fra TV-kokken Wenche Andersen. Serien heter "Velbekomme" og består av seks flotte og funksjonelle deler som egner seg perfekt til servering av mat.

RAKFISKFESTIVALEN

RAKFISKFESTIVALEN

RAKFISKFESTIVAL!

 

Nå er det bare noen dager til rakfiskfestivalen braker løs. Vi i Norsk Flid Husfliden Fagernes er som vanlig klare til å ta imot dere alle. Det er bare å stille i køen.

Vi har nyheter fra blant annet Magnor Glass. Finn Schøll er designer for den stilige vasen "Boblen" i glam; gull, sølv og kobber.

Vi har også noen ekstra gode tilbud - kom innom og se!

SOMMER KOMMER

Nyhet

SOMMER KOMMER – SOMMER KOMMER

 SOL OG REGN OG LATTER OG SANG

 

 En strofe fra barndommens sangskatter dukket bare opp idet jeg satte meg for å skrive litt på hjemmesidene våre. Den er nå ganske beskrivende den sangen.

 Sommeren er her med utsprungne blomster  i alle regnbuens farger og blader i alle slags grønne – gulgrønne og blågrønne sjatteringer.

 Vi får også lyst til å bruke farger og  pynte opp i hverdagen.

 Bildet vårt denne gangen presenterer produkter fra 3 fargesterke damer:  Astrids glass – Ingrids glass og Brankas glass (St.Galla).

VI ØNSKER DERE EN GOD SOMMER!

 VELKOMMEN TIL BUTIKKEN VÅR MIDT I FAGERNES

NORGE I RØDT, HVITT OG BLÅTT

NORGE I RØDT, HVITT OG BLÅTT

nORGE I RØDT, HVITT OG BLÅTT

 

Fagernes er ferdigpyntet med bannere i nasjonalfarger og grønne sykler. Vi i Norsk Flid Husfliden Fagernes har også pyntet oss i rødt, hvitt og blått til alle festdagene i mai.

Produktene i vindusutstillingen vår er fra Astrids Glass og Skyttel Vev. Tallerkener er fra Wiik og Walsøe. De lune pleddene er fra Røros Tweed, og det strikkede pleddet kan du lage selv. Vi har mønster og garn, og de blir myke og lette. Finfine for litt kalde dager på verandaer og uteplasser.

Vi ønsker alle en fin mai måned!

 

STRIKK DEG VARM I KULDA

STRIKK DEG VARM I KULDA

STRIKK DEG VARM I KULDA

 

Vinteren og kuldegradene gjør kveldene perfekte for strikking. En hyggelig aktivitet i den mørke tida som kan trylle fram varme og gode plagg mot kulda. På bildet ser du Eli med et par lune gensere. Garn og mer inspirasjon får du i butikken vår. Velkommen!

Tid for påtegna bunader

Tid for påtegna bunader

TID FOR PÅTEGNA BUNAD

Førjulstips: Kom innom oss på Norsk Flid Husfliden Fagernes. Vi har påtegna Valdresbunader på lager. Nå er det tid for å bestille montering til 17. mai og konfirmasjon. Påtegna Valdresbunad er også en fantastisk og unik julegave.

JULEGATEÅPNING

JULEGATEÅPNING

JULEGATEÅPNING

Julegata på Fagernes åpnes lørdag 1. desember, og adventstida kan endelig begynne.

Vi har mange flotte og spennende gaveideer både til små og store, kom innom og bli inspirert!

Her ser du litt av juleutstillingen vår med nydelige lysestaker og engler du også kan pynte opp med hjemme.

Nyheter fra Erik Garthus

Nyheter fra Erik Garthus

årets juleantrekk?

Vi har fått inn mange lekre plagg fra Erik Garthus, blant annet denne lekre genseren i tibetlam med avtagbar krage. Sammen med smykkesett fra Nabben har du et spennende og fint juleantrekk. Noe å sette på ønskelisten?

 Kom innom oss for flere spennende nyheter!

Farmengenseren

Farmengenseren

FARMENGENSEREN

Vi er stolte over å kunne tilby mønster og garn til Farmengenseren, som spilles inn i nærområdet vårt på Landmark gård i vakre varierte Valdres. Vi har også utstillingsmodeller av genseren, kom gjerne innom for en titt!

Lilleba for små og store

Nyhet

Myke plagg fra lilleba

Veldig søte og myke plagg til baby/ barn og dame har nå kommet til butikken!

Bambus suger fukt, ventilerer og er eventyrlig mykt. Den dyrkes uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel. Pur hverdagsglede for deg og de du er aller mest glad i!

Velkommen inn for en titt.

 

Se bilder her!

Norsk Flid rundt Fagernes

Nyhet

norsk flid rundt i fagernes

I Jernbaneveien, midt i sentrum i Fagernes finner du Norsk Flid Husfliden Fagernes – et langt navn og en innholdsrik butikk! Oddrun, Ingrid, Eli, Jasminka og Torhild ønsker deg velkommen til butikken, til Fagernes og til Valdres!

Den toetasjes butikken inneholder en stor garnavdeling foruten gaver, bruksting og litt klær. Her hjelper Eli og de andre deg mer enn gjerne – enten det skal være en strikkeoppskrift eller en spesiell gave med en historie.

Lokalt håndverk er den røde tråden i det møysommelige arbeidet som ligger bak bunadene i systua på Fargernes. Bunadene blir både sydd og montert her. Til og med sølvet kommer fra lokale produsenter. Det er rike sølvsmedtradisjoner i valdres, og samarbeidet med Høvda Sylv og Tre er et viktig bidrag til bunadstradisjonen her.

Norsk Flid Husfliden Fagernes er helt klart en grunn i seg selv til å dra til dette vakre stedet, men det er som kjent mye annet å by på i området også! Fagernes er knutepunktet mellom øst/vest og nord/sør – veien over Valdresflya som er nasjonal turistvei – og åpen vår, sommer og høst.               

Klikk her for å se hele artikkelen på blogazinet vårt!

Bunadseventyret

Bunadseventyret

det store bunadseventyret

 

Se "Det store Norske bunadseventyret" på blogazinet vårt! Der presenteres alle bunadene som lages i Norsk Flid Husfliden. Fantastiske bilder og flotte historier. Tenker du på å skaffe deg ny bunad? Her får du mye informasjon.

www.MadeinNorwayNow.no

Alveskog fra Wiik og Walsøe

Alveskog fra Wiik og Walsøe

Alveskog serviset i butikk

 

Vi har det nydelige Alveskog serviset, samt flere av Wiik og Walsøes populære serviser.

Se flere bilder på hjemmsiden til Wiik og Walsøe ved å klikke her