Den Originale Rogalandsbunad herre. Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Rogalandsbunad herre Se bilde av hele bunaden

Rogalandsbunad herre

Husflidens Rogalandsbunad for menn er i utgangspunktet en utarbeidelse av skredder Sømme. Husflidens variant ble deretter revidert av Arthur Bustad på Sand i 1929.

Magnus Våge stod for mye av det tidlige bunadarbeidet i Rogaland. Mye forskjellig var i bruk, så det var et vanskelig arbeid å velge ut det som skulle være gjeldende for Rogalandsbunaden for herre. Materialet bunaden bygger på er draktdeler fra gamle Suldal prestegjeld. Utarbeidelsen av mønster stod skredder J. A Sømme for. Herrebunaden ble revidert av Arthur Bustad på Sand, i 1929. Husfliden forhandlet mønster og stoffer fra begynnelsen av – og formidlet kontakt med de skreddere som kunne sy bunaden. Husfliden Stavanger kjøpte rettighetene til bunaden i 1986.
Selve bunaden består av vest, trøye og knebukse (langbukse kan brukes). De vanligste vestestoffene er grønn silkebrokade eller grønn ulldamask, eller gylden silkebrokade. Det har kommet flere stoffer å velge i, den siste tiden. Til bunaden brukes skjorte med broderte hals- og håndlinninger, strikkede strømper og bregdabånd. Sølvet til bunaden består av halssølje, buksespenner og mansjettknapper, samt knapper til trøye, vest og bukse.

MATERIALER AV HØY KVALITET: Når vi velger ut stoffer er vi opptatt av å velge så rent som mulig - det gjør at du ikke finner noen syntetiske stoffer hos oss. Vi strekker oss langt for å velge norsk produksjon. Vi velger farger som harmonerer med broderiene våre, og er også opptatt av å velge tidløst. Det er også viktig for oss å ta med oss den historiske forankringen.

Kontakt butikken i Stavanger direkte for spørsmål og bestilling av Rogalandsbunaden.