Den Originale Rogalandsbunad dame. Sydd for å vare i generasjoner
Bilde av Rogalandsbunad dame Se bilde av hele bunaden

Rogalandsbunad dame

Husflidens Rogalandsbunad til dame bygger på bunadarbeidet til Magnus Våge på begynnelsen av 1900-tallet, og videre arbeidet i fylkesnemda for bunaden i begynnelsen av 1950-årene.

Broderiet til Husflidens Rogalandsbunad er utarbeidet etter et sjal funnet i Suldal kommune. Orginalsjalet hadde i tillegg til selve broderimønsteret også brodert inn eierens navn; Marta Løland – derav navnet Lølandsmønster, samt årstallet 1840. Dette er den største plaggdelen med denne typen broderier som er funnet i vårt distrikt.

Bunaden vår fås i svart eller blått. Vi har flere ulike vestefarger å velge mellom, og i tillegg til den mer vanlige varianten kan den også velges som skjøtevest. Ullbåndet i forkleet fås i samme farge som vesten. Sjalet vårt er figurskåret, broderitråden er spesialfarget hos Rauma ullvarefabrikk.

Man kan velge mellom svake og sterke farger på broderiene. De svake fargene inneholder mer beige og brunt, mens de sterke har mer av orange og rød-rosa i seg. Det er også mulig å velge et silkeforkle eller et sjal uten broderier til bunaden.

MATERIALER AV HØY KVALITET: Når vi velger ut stoffer er vi opptatt av å velge så rent som mulig - det gjør at du ikke finner noen syntetiske stoffer hos oss. Vi strekker oss langt for å velge norsk produksjon. Vi velger farger som harmonerer med broderiene våre, og er også opptatt av å velge tidløst. Det er også viktig for oss å ta med oss den historiske forankringen.

Kontakt butikken i Stavanger direkte for spørsmål og bestilling av Rogalandsbunaden.