NORSK FLID HUSFLIDEN Kristiansund

Kristiansund

Vi har spesialisert oss på bunader fra Nordmøre, og leverer disse gjennom alle Norsk Flid Husflidens 30 butikker.


I vår bunadbutikk kan du også kjøpe alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt. Vår kompetanse er bygget opp gjennom mange tiår, og vi legger vekt på at du skal få den gode følelsen av ekthet og tilhørighet ved å eie og bruke en vakker bunad. Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig sørvis og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

Bunader - sydd for våre generasjoner

KOm tettere på våre bunader

Kom gjerne innom vår butikk og systue i Hauggt. 15.
Vi hjelper deg gjerne med prøving og gir deg gode tips og råd.

Velkommen!

Våre lokale bunader

Bilde av Kvinnebunaden fra Nordmøre

Kvinnebunaden fra Nordmøre

Bilde av Mannsbunaden fra Nordmøre

Mannsbunaden fra Nordmøre

Nyheter

Bilde av Kristiansund

Kristiansund - en perle

Norsk Flid rundt 2012, første stopp var i Kristiansund.

Se artikkelen her!

Fem øyer og mange små holmer utgjør Kristiansund - byen som ofte blir omtalt som Nordvestlandets perle. Med sin ujålete sjarm, flere små operascener og ekspertise på bacalao har byen blitt et populært reisemål for turister som ønsker å oppleve en liten by med stor selvtillit.

Bilde av Kristiansund

ny barnebunad lanseres!

 

I disse dager lanseres en ny barnebunad. Den er utviklet av Norsk Flid Husfliden og er inspirert av empirestilen.

Norsk Flid Husfliden har en lang og stolt bunadshistorie og er, gjennom sine 29 butikker, størst i Norge på bunad og bunadstilbehør. Det er ikke ofte det kommer nye bunader. Men nå har bunadskomitéen i Norsk Flid Husfliden designet en barnebunad som er inspirert av empirestilen, en klesmote fra 1795 – 1825.

Det har i markedet vært et stort tilbud av enkle bunader for barn i varierende kvalitet. Vi har hatt et ønske om å utvikle en bunad med god passform og i solide materialer som er inspirert av en tidsperiode. Dette behovet regner vi med å dekke med vår nye, vakre barnebunad.

Bunaden blir tilgjengelig i størrelser fra 2 – 12 år til jenter og gutter. Dette blir et supplement til de lokale barnebunadene som har geografisk tilknytning som føres av våre butikker. Bunaden er laget med Justeringsmuligheter slik at barnet kan bruke den over flere år.

Vil du vite mer, kanskje kjøpe den selv før 17. mai? Kontakt din lokale Norsk Flid Husfliden butikk.

Se flere bilder her!

 

Bilde av Kristiansund

  

 

 

 

 

Strikkekurs vår 2012

Strikking er trendy og det å bære selvstrikkede plagg gir en spesiell følelse

I bygd og by møtes strikkende og heklende mennesker for gjensidig inspirasjon og sosialt samvær. Er du en av de som ikke er innviet i garnkunstens verden? Nå har du sjansen. Norsk Flid Husfliden Kristiansund starter strikkekurs. 

Forkunnskaper kreves ikke, men passer også for den som allerede har noe erfaring. Er du bare interessert å sitte sammen med andre strikkere er du også hjertelig velkommen. Kanskje du kan hjelpe en nybegynner!

Vi har forskjellig tema hver gang og vi prøver oss på forskjellige teknikker.

De to første kveldene har vi "minikurs" i strikking for de som ønsker det. Det er begrenset hvor mange vi kan hjelpe, derfor er det fordel om du sender mail til kristiansund@norskflid.no for å reservere din plass.

Kursstart er torsdag 19. jan.  kl 17.30. Vi holder til i butikken i Hauggata 15. De som ønsker å kjøpe materialer kan gjøre dette før kursstart.

PROGRAM VÅREN 2012. (NB! Forbehold om endringer i programmet)
19.jan. Votter og tøfler for toving.

2.feb. Flettestrikking, pute, skjerf el.                   22.mars  Mønsterstrikk

16.feb. Hekling, grunnleggende                            19.april. Hakking og Strikke

01.mars. Hekling. Rosetter, bestemorruter                        med perler

Bilde av Kristiansund

Fin sommersyssel

Lyst å lære noe nytt i sommer?

Da er boka "Hakke peiling" noe for deg. Dette er en innføringsbok i hekling, hakking og pjoning fra Du store Alpakka.

En stor økning i interessen for garn og strikking fører jo naturlig nok til at flere også begynner å snuse på andre, gamle teknikker. I denne boka finner du oppskrifter tilpasset dagens motebilde, men med utgangspunkt i de gamle teknikkene, med gode forklaringer og tydelige bilder på hvordan du går frem.

Boken egner seg både for nybegynnere og mer drevne håndarbeidere. En perfekt sommeraktivitet for alle de som liker å skape noe med egne hender. Lykke til!

Se utdrag fra boken her.

Se artikkel om boken i vårt blogazine: www.MadeinNorwayNow.no

Inspirasjon fra vår nettbutikk

Se flere kolleksjoner vi har satt sammen ››