NORSK FLID HUSFLIDEN Bodø

Velkommen til Bodø
Vi har spesialisert oss på bunader fra Nordland, og leverer disse gjennom alle Norsk Flid Husflidens 30 butikker.

I vår bunadbutikk kan du også kjøpe alle de rundt 100 bunadene som føres av Norsk Flid Husfliden landet rundt. Vår kompetanse er bygget opp gjennom mange tiår, og vi legger vekt på at du skal få den gode følelsen av ekthet og tilhørighet ved å eie og bruke en vakker bunad. Fordi kjøp av bunad er noe svært personlig, bestreber vi oss på å yte deg personlig sørvis og tett oppfølging helt til du er en tilfreds og stolt bærer av din nye bunad.

Bunader - sydd for våre generasjoner

KOm tettere på våre bunader

Kom gjerne innom vår butikk og systue i Storgt. 23.
Vi hjelper deg gjerne med prøving og gir deg gode tips og råd.

Velkommen!

Våre lokale bunader

Bilde av Mannsbunad for Nordland og Troms

Mannsbunad for Nordland og Troms

Bilde av Nordlandsbunaden

Nordlandsbunaden

Nyheter

Bilde av Bodø

barnebunad lansert!

Vi i Norsk Flid har utviklet egen barnebunad. Den er inspirert av empirestilen.

Norsk Flid Husfliden har en lang og stolt bunadshistorie og er, gjennom sine 30 butikker, størst i Norge på bunad og bunadstilbehør. Det er ikke ofte det kommer nye bunader. Men nå har bunadskomitéen i Norsk Flid Husfliden designet en barnebunad som er inspirert av empirestilen, en klesmote fra 1795 – 1825.

Det har i markedet vært et stort tilbud av enkle bunader for barn i varierende kvalitet. Vi har hatt et ønske om å utvikle en bunad med god passform og i solide materialer som er inspirert av en tidsperiode. Dette behovet regner vi med å dekke med vår nye, vakre barnebunad.

Bunaden blir tilgjengelig i størrelser fra 2 – 12 år til jenter og gutter. Dette blir et supplement til de lokale barnebunadene som har geografisk tilknytning som føres av våre butikker. Bunaden er laget med Justeringsmuligheter slik at barnet kan bruke den over flere år.

Se flere bilder her!

Bildene av den nye barnebunaden er fra bunadboken Scandinavian Folklore vol II, av Laila Duran. Ta en titt på de flotte bunadene: www.scandinavianfolklore.com

 

 

Bilde av Bodø

Norsk design i bodø!

Hos Norsk Flid Husfliden i bodø er det ingen tvil om hva butikken egentlig sysler med: De brenner for norsk design! Det står til og med skrevet i store bokstaver på veggen i den elegante butikken i Storgata 23.

Tidligere - sommeren 2012 var det nemlig åpning av ”nye” Norsk Flid Husfliden Bodø . Åpningen av den samlokaliserte butikken var en ny milepæl i Norsk Flid Husfliden Bodø sin 110 årige historie - nå er begge butikker lokalisert under samme tak! Fantastiske lokaler som stiller ut det beste Norge har å by på innen norsk design, garn og bunad!

Spente kunder stod i kø i over en time for å slippe inn på slaget til åpningen! Kjedeleder Per Willy Næsseth klippet snoren og åpnet butikken, og kultursjef Arne Vinje og styrerepresentant Hanna Tidslevold  holdt taler. 

Daglig leder og alle ansatte fikk blomster og gode ord – og alle fikk smake kake i solen som skinner over et sommerfylt Bodø! Vi gratulerer alle med ny, lekker butikk, og anbefaler alle som er interessert i norsk design å ta turen innom!

Les de flotte bildene i artikkelen her.

Bilde av Bodø

Flotte pledd

En never ending klassiker. For det er jo sånn at nesten et hvert hjem i Norge har minst ett Rørospledd – og ønsker seg gjerne ett eller to til. For sin lange historie til tross, har Rørospledd til enhver tid klart å fornye seg, med stadig nye modeller, gjerne utviklet i samarbeid med landets fremste designere – eller barn for den saks skyld.

Landets største utvalg av Rørospledd finner du kanskje hos Norsk Flid Husfliden. Der er det bare å drømme seg bort i deilig ullpledd, og veldig mye annet fint - MadeinNorwayNow. Det er vel verd turen innom - God fornøyelse! 

 

Se oversikt over pleddene på: www.rorostweed.no

Bilde av Bodø

Fin strikkesyssel

Lyst å lære noe nytt ?

Da er boka "Hakke peiling" noe for deg. Dette er en innføringsbok i hekling, hakking og pjoning fra Du store Alpakka.

En stor økning i interessen for garn og strikking fører jo naturlig nok til at flere også begynner å snuse på andre, gamle teknikker. I denne boka finner du oppskrifter tilpasset dagens motebilde, men med utgangspunkt i de gamle teknikkene, med gode forklaringer og tydelige bilder på hvordan du går frem.

Boken egner seg både for nybegynnere og mer drevne håndarbeidere. En perfekt sommeraktivitet for alle de som liker å skape noe med egne hender. Lykke til!

Se utdrag fra boken her.

Se artikkel om boken i vårt blogazine: www.MadeinNorwayNow.no

 

Inspirasjon fra vår nettbutikk

Besøk vår nettbutikk her ››